Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilec napadl záchranáře

TEPLICE - Naštěstí se jim nic nestalo; Okradl zaměstnavatele... 

Opilec napadl záchranáře
     Další případ agresivity nasměrované proti lidem, kteří jiným zachraňují životy, se odehrál během středeční noci v Teplicích. Záchranáře, kteří nakládali do vozidla záchranné služby zraněného muže, napadl podnapilý agresor, který se dožadoval vstupu do sanitky s odůvodněním, že zraněný je jeho otec. Když opilce odmítli záchranáři do vozidla pustit, pokusil se je napadnout údery pěstí, přitom jim vulgárně nadával a vyhrožoval zabitím. Útočník nakonec vběhl do baru, kde vzal kovovou židli, s kterou chtěl osádku sanitky napadnout. Záchranáři nakonec z místa odjeli, aniž by utrpěli nějaká zranění. Opilec skončil v policejní cele a byl obviněn z přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Soudce může obviněného poslat až na tři roky za mříže.
 
Okradl zaměstnavatele
     Z přečinu krádeže obvinili policisté 24letého muže, který si přivydělával „obíráním“ svého zaměstnavatele. Při noční směně odcizil z firmy, kde pracoval, různé díly z hliníkových slitin o celkové hmotnosti 171 kg. Kovy v hodnotě 40 tisíc korun později odevzdal do výkupny sběrných surovin a peníze použil pro svou potřebu.  Za krádež může „vyfasovat“ trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Vloupání do bytu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se po překonání okna v přízemí vloupal do vilového domu. Z bytu následně odcizil mobilní telefon, netbook a oděvy v hodnotě přes 11 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 21. 7. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem