Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilec narazil do sedmi zaparkovaných vozidel

ÚSTECKO - Dopravní nehody dvou opilců, kteří nadýchali přes 2 promile a řidič, který byl lapen v síti kontrol. 


Ústečtí dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 37letému muži z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý dne 1.5. krátce před šestou hodinou ranní projížděl ulici SNP. Vzhledem k silné podnapilosti nezvládl řízení vozidla a postupně při projíždění ulicí narazil do sedmi zaparkovaných vozidel. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Policisté u řidiče na místě nehody provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 2,43 promíle. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a v případě prokázání viny před soudem mu za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnost. Celková způsobená škoda na vozidlech se pohybuje kolem 807 tisíc korun.

K další obdobné nehodě, kdy 41letý řidič vozidla škoda Karooq před jízdou pil alkohol a v pátek 17.5. kolem půl jedenácté v noci se rozhodl usednout za volant, došlo v ulici Dukelských hrdinů ve Všebořicích. Řidič ovlivněn alkoholem nezvládl řízení vozidla a při odbočování nepřizpůsobil rychlost a s vozidlem vyjel mimo komunikaci. Jeho jízdu zastavil až vzrostlý strom. Vozidlo díky nainstalovanému systému následně samovolně zavolalo IZS. Policisté u řidiči provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 2,16 promile. Naštěstí při nehodě nedošlo ke zranění žádné z osob a ani řidiče. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz byl eskortován k vystřízlivnění do policejní cely.

A aby toho nebylo málo, tak téhož večera krátce před půlnoci v ulici U Pivoarské zahrady policejní hlídka kontrolovala 58letého řidiče vozidla Škoda Fabie. Při kontrole policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce na alkohol. Řidič nadýchal 2,07 promile. Řidič byl následně zadržen a umístěn do policejní cely. V současné době, tak jako dva předešlí řidiči, je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ústí nad Labem 20. května 2024
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem