Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opilec za volantem

České Budějovice - 33letý cizinec jel po krajském městě pod vlivem alkoholu. 

V sobotu před půlnocí projížděli dopravní policisté českobudějovickou Husovou třídou od městské části Čtyři Dvory do centra, kdy v tu dobu tudy vyšší rychlostí projížděl řidič osobního vozidla tovární značky Audi A6. Policisté změřili jeho rychlost kalibrovaným měřícím zařízením Ramer 10C - rychlost jízdy 78 km/h, v místech, kde je povolena nejvyšší rychlost 50 km/h (ve městě). Následně ho zastavili a vyzvali k předložení osobních dokladů, potřebných k řízení motorového vozidla, na což reagoval, že je sebe nemá. Zároveň z jeho dechu cítili zápach alkoholu.

Strážci zákona muže (roč. 1989, cizí státní příslušnosti) vyzvali k provedení testu na zjištění návykové látky alkoholtesterem Dräger, kdy výsledek měření vykázali více jak 1,2 promile. Po pár minutách opakovaný test potvrdil první měření.

Protože se jednalo o občana cizí státní příslušnosti, byl zmíněný muž v souladu se splněním podmínek dle trestního řádu zadržen a po zjištění, že je schopen pobytu v policejní cele, strávil noc za mřížemi.

Dopravní policisté ve věci zahájili úkony zkráceného přípravného řízení se zadržením, vyrozuměli okresní státní zastupitelství a během několika hodin lze očekávat o rozhodnutí o potrestání před soudcem okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

6. února 2023

vytisknout  e-mailem