Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilec za volantem

TEPLICE - V krvi měl téměř 4 promile; Ukradl auto a pak ho přelakoval...... 

Opilec za volantem
    V požívání alkoholu před jízdou se neomezoval 41-letý muž z Mostu, kterého  v Bílině kontrolovala hlídka strážníků Městské policie. Při orientační dechové zkoušce nadýchal řidič osobního vozidla zn. BMW   neuvěřitelných 3,90 promile alkoholu v dechu. Muž byl převezen na obvodní oddělení Policie ČR v Bílině, kde  byla provedena opakovaná zkouška, při které policisté naměřili 3,94 promile alkoholu v dechu.  Muži bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí zákaz řízení motorových vozidel, peněžitý trest nebo trest odnětí svobody až na jeden rok.

Ukradené auto přelakoval
     Policejní komisař obvinil z trestných  činů krádeže a poškozování cizí věci  20-letého muže, který v Teplicích odcizil osobní vozidlo zn. Suzuki v hodnotě 35 tisíc korun. S vozidlem potom odjel mimo město a   přestříkal lak jinou barvou.  Hned následující den policejní hlídka vozidlo i s pachatelem zadržela v katastru obce Střelná. Přebarvené auto bylo vráceno majitelce, která vyčíslila škodu na zničeném laku na 20 tisíc korun. Muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Zadržen při vloupání
     Policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže 29-letému muži z Teplic, který se během víkendu vloupal do skladu prodejny potravin, ze kterého  odcizil přepravky na pivní lahve, limonády a pokosovou pilu, vše v hodnotě  téměř 11 tisíc korun. Pachatel byl i s lupem na místě zadržen hlídkou policie, nyní mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Vykradena 4 vozidla
     Žádný troškař nebyl dosud neznámý pachatel, který se během jedné noci na  teplickém sídlišti  vloupal hned do čtyř zaparkovaných vozidel.  Odcizil rádio, zesilovač, CD nosiče a autolékárničku. Majitelé vykradených aut vyčíslili celkovou škodu na odcizených věcech na tři a půl tisíce, na poškození vozidel vznikla škoda 5 tisíc korun. Policie věc vyšetřuje jako trestný čin krádeže, za který  může pachatel  v případě dopadení až dva roky ve vězení.
 

vytisknout  e-mailem