Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilec za volantem zničil dveře úřadu

NÁCHODSKO – Posilnil se alkoholem a pak se rozjel proti skleněným dveřím. 

Nejprve nahlášenou dopravní nehodu vyjeli prošetřovat policisté z obvodního oddělení v Jaroměři společně s kolegy z dopravní policie v sobotu 19. října 2013 v prvních minutách nového dne. Řidič modré Škody Fabia na náměstí v Jaroměři narazil přímo do dveří městského úřadu. 
JaroměřJaroměř/Foto Policie ČR
 
Dechová zkouška řidiče na místě prokázala 1,5 promile alkoholu v dechu. Vylíčení průběhu nehody policistům již v prvních chvílích přišlo nepravděpodobné, podnapilý řidič se jim snažil namluvit, že honil účastníka rvačky a při jízdě se nevyhnul domu. Vzhledem k naměřenému alkoholu policisté nehodu zadokumentovali a 42letému místnímu muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Jenže po odjezdu policistů z místa, muž udělal něco neuvěřitelného, znovu nasedl do vozu a rozjel se opět proti dveřím.
 
Nový příjezd na místo a nová dechová zkouška ukázala, že muž si ještě zřejmě znovu „dal na kuráž“, protože tentokrát displej ukázal 1,84 promile. Policejní hlídka proto muže se zjevně agresivním projevem proti majetku zadržela a eskortovala na protialkoholní stanici do Hradce Králové.
 
Původně dopravní nehodu teď policisté prošetřují jako přečin poškození cizího majetku, přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a přečin výtržnictví. Prověřování již nyní odhalilo, že jeho víkendové noční ničení majetku není prvním takovým extempore, něco podobného totiž provedl již v loňském roce, kdy opět pod vlivem alkoholu v tom samém městě na jiném náměstí vjel do výlohy jednoho z obchodů. Kuriózní skutečností je přitom fakt, že při ničení cizího majetku si řidič značně pošramotil i ten svůj - hmotnou škodu na automobilu policisté na místě odhadli na 30.000 korun, na majetku města pak na částku minimálně 80.000 korun.
 
Kromě nutnosti uhradit způsobenou škodu nyní muže čeká stání před soudem, kde mu hrozí až 50.000 korun pokuty a zákaz řízení za jízdu v opilosti a další peněžitá sankce společně s až dvouletým pobytem za mřížemi za ničení cizího majetku.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
21. 10. 2013 v 10.50 hodin
Odkazy do noveho okna

Jaroměř

Jaroměř 

Detailní náhled

Jaroměř

Jaroměř 

Detailní náhled

Jaroměř MÚ

DN 19. 10. 2013 

Detailní náhled

Jaroměř MÚ

19. 10. 2013 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem