Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilí a bez řidičáků bourali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Tři řidiči podezřelí z pití alkoholu před jízdou sedli do aut v sobotu navečer.  

 

Chvíli po setmění v sobotu 9. ledna projížděl Bílovicemi osobní peugeot. Jeho pětačtyřicetiletý řidič se plně nevěnoval řízení a částečně přejel do protisměru, kde se akorát míjel se Škodou Fabií. Došlo k lehkému střetu zrcátky. Řidič peugeotu ale nezastavil a ujížděl pryč. Řidič fabie se otočil a vydal se za viníkem. Dojel ho až v Březolupech, kde se mu peugeot podařilo zastavit. Zavolal na linku 158 a na místo vyjeli dopravní policisté. Po příjezdu na místo policisté vyzvali oba řidiče k dechové zkoušce. Dech řidiče poškozeného auta byl bez alkoholu. Viník nehody odmítl dechovou zkoušku i odběr krve. Policisté zjistili, že muž by měl mít vysloven zákaz řízení, který mu má skončit až za dva roky. Kromě pokuty za odmítnutí dechové zkoušky a způsobení nehody mu tak hrozí ještě podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Druhým řidičem, který z místa nehody ujel byl ve stejný den před desátou hodinou večer osmnáctiletý mladík. Ten sedl za volant VW Golfu, aniž by měl řidičské oprávnění. V jedné z brodských ulic vyjel s autem mimo vozovku, kde narazil do zaparkovaného renaultu. Nezůstal na místě nehody, ale ujel. Majitel renaultu zavolal na policii. Do ulic se vydali brodští policisté, kterým se za půl hodiny podařilo golf i s mladíkem najít. Dopravní policisté dali viníkovi nehody dýchnout – na displeji se objevilo 1,56 promile alkoholu. Opilý mladík bez řidičského oprávnění naštěstí způsobil svou nezákonnou jízdou jen hmotnou škodu pětačtyřicet tisíc korun. Je však podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a přestupků řízení bez řidičského oprávnění a nevěnování se řízení. Za způsobení nehody při řízení v opilosti hrozí ze zákona až tři roky vězení.

Hodinu před sobotní půlnocí zastavili hradišťští policisté v jedné z hlavních ulic Uherského Hradiště osobní auto. Řídil ho pětadvacetiletý muž, kterému policisté v dechu naměřili 1,82 promile alkoholu v dechu. Muže na místě zadrželi a eskortovali na policejní oddělení. Zadrželi také jeho řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu ze zákona hrozí až rok vězení.


 

11.1.2009

vytisknout  e-mailem