Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilí a bez řidičáků za volantem

LOUNY - O víkendu řešili policisté několik podnapilých řidičů. 

O víkendu vyjížděli policisté lounského okresu k několika opilým řidičům, kteří i v podroušeném stavu usedli za volant a řídili motorová vozidla, či řídili motorová vozidla i přes vyslovený zákaz řízení. 

V sobotu, krátce před 22. hodinou, dokonce značně podnapilý řidič způsobil u Panenského Týnce dopravní nehodu. Osobním vozidlem zn. Škoda Fabia jel po silnici I. třídy č. 7 ve směru od Prahy na Chomutov a při odbočování vpravo, na benzinovou čerpací stanici u Panenského Týnce, nezvládl řízení a narazil do obrubníku za pravým okrajem komunikace. Vozidlo se přitom převrátilo na levý bok a zastavilo se na ploše mezi benzinkou a silnicí R7. Při nehodě neutrpěl řidič naštěstí žádná zranění. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté přístrojem Dräger naměřili nejprve 2, 5 promile alkoholu v dechu a následně 2, 07 a 2, 17 promile. Řidič požití alkoholu před jízdou přiznal. Policisté na místě zadrželi 35letému muži z Kladenska řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V neděli, krátce po druhé hodině ráno, stavěli a kontrolovali žatečtí policisté řidiče osobního automobilu zn. VW Golf v Plzeňské ulici v Žatci. Sedmadvacetiletý muž za volantem jevil známky požití alkoholu, což následně potvrdily i provedené dechové zkoušky přístrojem Dräger. Nejprve mu policisté naměřili 1, 28 promile a následně 1, 42 promile alkoholu v dechu. Podnapilého řidiče z Plzeňska umístili do policejní cely a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech jej ze zadržení propustili na svobodu.

Neoprávněně usedl za volant 24letý mladík z Lounska. Dopravní policisté jej při řízení osobního automobilu zn. Ford Mondeo kontrolovali na začátku obce Březno u Postoloprt v pátek, krátce před půlnocí. Zjistili, že má Okresním soudem v Lounech vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel od 29. srpna roku 2012 do 28. února 2014 (do vypršení zákazu mu tedy zbývaly pouhé dva týdny). Dále kontrolovanému mladíkovi přitížila i skutečnost, že řídil pod vlivem alkoholu. Policisté mu naměřili 0, 75 a následně 0, 71 promile alkoholu v dechu. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání (alkohol za volantem bude řešen v přestupkovém řízení - nadýchal pod 1 promile). Po provedených úkonech byl mladík propuštěn na svobodu.

Dalšího mladíka, který i přes několikerý zákaz řízení usedl za volant, řešili policisté v sobotu odpoledne v obci Dvérce na Podbořansku. Ačkoli má dotyčný uložen Okresním soudem v Lounech od 8. srpna 2012 do 8. srpna 2014  a dále od 9. srpna 2014 do 9. srpna 2016 zákaz řízení všech motorových vozidel, řídil osobní automobil Škoda Superb. Jak následně policisté zjistili, další zákazy řízení měl 23letý řidič ze Žatce uloženy i v minulosti. Ve zkráceném přípravném řízení bylo dotyčnému sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a policisté mu zajistili osobní vozidlo, s kterým páchal trestnou činnost. 

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 17. února 2014

 

 

 

    

vytisknout  e-mailem