Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opilí byli v autě i na motocyklu

BLANENSKO: Policisté odhalili tři řidiče pod vlivem alkoholu. 

    Dva motorkáře pod vlivem alkoholu, z nichž jeden měl ještě vyslovený zákaz řízení, odhalili v sobotu 29. května odpoledne na silnicích blanenští policisté. Prvního z nich, třicetiletého řidiče motocyklu Suzuki, kontrolovali policisté na státní silnici vedoucí od Brna do Svitav v blízkosti obce Voděrady. Dechová zkouška u něj byla pozitivní, nadýchal 0,7 promile alkoholu. Při kontrole následně policisté zjistili, že usedl na motocykl, přestože má vyslovený zákaz řízení. Je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí.

   Druhý, jednatřicetiletý motocyklista jedoucí na motocyklu Yamaha, při policejní kontrole kolem půl šesté odpoledne v sobotu 29. května nadýchal 1,31 promile alkoholu. Je tak nyní podezřelý ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

   Sobotním rekordmanem se ale stal čtyřiaatřicetiletý řidič osobního auta Škoda Favorit, kterého policisté zastavili v Boskovicích. Dechová zkouška u něj byla pozitovní, v dechu měl 3,24 promile alkoholu. Policisté mu stejně jako předchozím řidičům zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Je také podezřelý ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. 

vytisknout  e-mailem