Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilí muži odcizili klíčky a jezdili s autem

JIHLAVSKO: Oba měli přes dvě promile alkoholu 

V neděli 20. května přijali policisté před osmou hodinou večer na tísňové lince oznámení od ženy, která uvedla, že jí dva muži v restauračním zařízení v obci Dobronín odcizili klíčky od vozidla a odjeli. Jednalo se o automobil Škoda, kam s ním muži odjeli, oznamovatelka nevěděla.
Policisté začali okamžitě po vozidle v dotčené lokalitě pátrat. Před půl devátou večer se jim podařilo automobil a oba podezřelé muže ve věku pětadvacet a třiadvacet let v Dobroníně nalézt. Policisté oba zadrželi. Muži byli pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce jim policisté naměřili hodnoty 2,12 a 2,19 promile alkoholu. Vozidlo si na místě převzala majitelka. Na základě souhlasu lékaře byli oba následně umístěni do policejní cely. Dále provedli policisté šetření a zjistili, že muži před sedmou hodinou večer vzali v restauraci ze stolu, bez vědomí majitele, klíče od vozidla a poté s ním odjeli po silnici ve směru na Štoky. Poté se vrátili zpět do Dobronína. Při řízení vozidla se střídali.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedení nezbytných úkonů byli oba muži ze zadržení propuštěni. Policisté v současné době prověřují a zjišťují další okolnosti spáchaného trestného činu.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
22. května 2012

vytisknout  e-mailem