Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilí muži ohrožovali v mrazivém počasí svůj život

JIHLAVSKO: Policisté muže zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici 

V pátek 11. ledna převáželi policisté na protialkoholní záchytnou stanici opilého muže, který ohrožoval svůj život a zdraví. Po deváté hodině večer byl na ulici Brněnská v Jihlavě, kde vrávoral po chodníku a hrozil jeho pád do vozovky. Dvaačtyřicetiletý muž nebyl schopen samostatné chůze. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili hodnotu 3,5 promile alkoholu. Vzhledem k mrazivému počasí byl ohrožen jeho život a zdraví. Policisté opilého muže zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
 
Dalšího opilého muže policisté nalezli v sobotu 12. ledna těsně po půlnoci v obci Střítež. Před budovou úřadu ležel na zledovatělé zemi v silně podnapilém stavu. Muž nebyl schopen komunikace a nebyl ani schopen vstát ze země. Z důvodu silné opilosti nebyl schopen ani dechové zkoušky. Vzhledem k mrazivé teplotě muž ohrožoval svůj život a zdraví, a proto ho policisté zajistili. Jednalo se o čtyřiatřicetiletého muže, kterého poté policisté převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
 
Opilého muže převáželi policisté na protialkoholní záchytnou stanici také v sobotu před osmou hodinou večer. Devětapadesátiletý muž ležel na zemi před obchodním domem na Masarykově náměstí v Jihlavě v prostoru před vstupem. Nebyl schopen samostatné chůze. Policisté ho zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Při dechové zkoušce byla u muže naměřena hodnota 2,42 promile alkoholu.
 
Dalšího opilého muže policisté zajistili v neděli 13. ledna po půlnoci. V mrazivém počasí posedával venku na schodech na ulici Mostecká v Jihlavě. Při pokusu o chůzi mladý muž padal na zem a samostatné chůze nebyl schopen. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 2,48 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava o život a zdraví šestadvacetiletého muže, policisté ho zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
14. ledna 2013 

vytisknout  e-mailem