Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilí řidiči a chodec

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilé řidiče přistihli v noci, opilého chodce odváděli v poledne.  

 

O velikonočním pondělí přistihli policisté dva řidiče, kteří řídili silně opilí. Uherskobrodští policisté zastavili o půl třetí v noci šestadvacetiletého muže za volantem felicie. Muž jel s autem i přesto, že mu policisté v dechu opakovaně naměřili 2,3 promile alkoholu. Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu ze zákona hrozí až rok vězení a zákaz řízení až na deset let.

Podobnou hodnotu alkoholu 2,5 promile naměřili policisté v deset hodin večer dvaatřicetiletému řidiči, který osobním opelem při parkování naboural do rohu domu v Kunovicích. I jemu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Silně opilý byl i muž, který v Krhově neřídil, ale šel. Tedy po chvilce už nešel, ale už jen ležel. Ležel na silnici za křižovatkou u hospody, kde u něj zastavil řidič, jemuž nebyl mužův osud lhostejný. Řidič se snažil muže postavit na nohy, ten toho ale nebyl schopný, a tak ho řidič odtáhl ze silnice a opřel o zeď. Vzhledem k aktuální situaci musel řidič z místa odjet, ale zavolal na linku 158 a vše oznámil policistům. Bojkovická hlídka vyjela do Krhova, kde našla v závěji pomočeného sedícího muže opírajícího se o zeď. Osmačtyřicetiletý muž se přiznal, že oslavoval Velikonoce a vypil hodně slivovice. Dechovou zkoušku odmítl. Muže podezřelého ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku doprovodili policisté do nedalekého domu, kde bydlí.

 

2. duben 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem