Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilí řidiči brázdili silnicemi na Liberecku

LIBERECKO - Čtyři opilíé řidiče kontrolovali během sobotního dne policisté na Liberecku. Nejvíce nadýchal řidič Seatu Alhambra v Liberci, ulici Mydlářská, měl téměř 3 promile. 

S prvním řidičem, který byl ovlivněn alkoholem, se policisté setkali v sobotu 27. června 2015 již v brzkých ranních hodinách v Liberci, ulici Generála Svobody. V půl třetí ráno zde policisté zastavili vozidlo Peugeot 206, kdy při kontrole řidič nadýchal přes 1,5 promile alkoholu. Tento řidič však neusedl za volant pod vlivem alkoholu poprvé. V posledních dvou letech byl již za takový čin odsouzen Okresním soudem v Pardubicích. Zbytek noci strávil řidič v policejní cele. Ještě téhož dne sdělili policisté řidiči ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "Ohrožení pod vlivem návykové látky", za který mu vzhledem k jeho minulosti hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

V dopoledních hodinách, krátce po půl desáté kontrolovali policisté z oddělení hlídkové služby vozidlo Seat Alhambra v Liberci, ulici Mydlářská. I tento řidič se na výzvu policistů podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, jejíž výsledek byl pozitivní. Naměřené hodnoty i při dalších dvou opakovaných zkouškách se blížili ke 3 promilím alkoholu. Značně opilý řidič skončil na policejní služebně obvodního oddělení Liberec - Vápenka. Policisté zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "Ohrožení pod vlivem návykové látky" a také přečinu "Opilství". Řidiči zadrželi řidičský průkaz.

Třetího řidiče, který se před usednutím za volant posilnil alkoholem, zastavili a kontrolovali policisté krátce před šestou hodinou večer v Liberci - Vratislavice nad Nisou, ulici Dlouhomostecká. Jednalo se o řidiče vozidla Škoda Pick-up. Provedená orientační dechová zkouška na alkohol u tohoto řidiče byla pozitivní s výsledkem okolo 1,5 promile.

Čtvrtý řidič pod vlivem alkoholu, který si to brázdil silnicemi na Hrádecku, narazil na policejní hlídku na silnici I. třídy č. 35. Řidič Škody Felicie jel ve směru od hraničního přechodu směrem na Grabštejn. Krátce po desáté hodině večer jej kontrolovali policisté a provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku na alkohol. Výsledek první zkioušky se rovněž blížil hodnotě 3 promile a při opakovaných zkouškách byly hodnoty o něco nižší - necelé 2,5 promile. I v tomto případě policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "Ohrožení pod vlivem návykové látky", za který ho může soud poslat až na rok za mříže.


29.6.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem