Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilí řidiči ohrožovali silniční provoz

ČESKOLIPSKO - Policisté v sobotu vyjeli ke dvěma dopravním nehodám, které zavinili opilí řidiči. Naštěstí při nich nikdo nebyl zraněn. 

     V sobotu kolem 9.15 projížděl poblíž Intersparu od Sluneční ulice v České Lípě k benzinové čerpací stanici 19 letý řidič osobního vozidla značky Renault Megane. Vlivem opilosti a vysoké rychlosti ale nezvládl průjezd zatáčkou, dostal se do smyku a pak havaroval najetím do obrubníku a sloupu veřejného osvětlení. Ačkoliv tu na majetku města způsobil škodu za nejméně 6 000 korun, pokračoval v jízdě dál. Policisté ho krátce na to vypátrali v ulicích města. V dechu měl v té době 2,39 promile alkoholu. Na místě proto přišel o řidičský průkaz a v další jízdě mu policisté zabránili odtažením vozidla.

     Stejný den zhruba v 17.10 zase naboural 29 letý řidič osobního vozidla značky Fiat Tipo do před ním jedoucího vozidla značky Opel Astra. Obě auta přijížděla do České Lípy od Nového Boru v koloně. Když opel zastavil z důvodu vyvolaného silničním provozem, řidič fiatu, který  dění před sebou příliš nesledoval a navíc nedodržel bezpečnou vzdálenost mezi vozidly, do něj najel. Stalo se to před Českou Lípou. Přivolaní policisté mu v dechu naměřili 2,21 promile alkoholu. Hmotná škoda na obou vozidlech byla na místě odhadnuta na 35 000 korun.

     Řidiče renaultu a řidiče fiatu nemine trestní stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. V této souvislosti musejí počítat i s tím, že za volant auta v dohledné době neusednou.

 

por. Bc. Ivana Baláková
4. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem