Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilí řidiči za volantem

ÚSTÍ NAD LABEM - V policejní síti uvízli čtyři opilí řidiči. 

O víkendu byli chyceni čtyř řidiči, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. Dva z nich přitom způsobili dopravní nehodu. První nehoda se odehrála o páteční noci, kdy 22letý řidič s vozidlem Š-Octavia na parkovišti hypermarketu ve Všebořicích vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení a narazil do přístřešku pro nákupní vozíky. Při dechové zkoušce nadýchal 1,48 promile. V neděli kolem půl druhé při dopravní kontrole zastavili policisté 25letého řidiče vozidla Seat Ibiza. Nejen, že tento řidič měl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, ale také z něj byl cítit alkohol. Při dechové zkoušce nadýchal 2,56 promile alkoholu. Dalšího řidiče zadržela hlídka městských strážníků v neděli v půl třetí ráno na Severní Terase. Tento 26letý řidič se dokonce pokoušel od svého vozidla utéct, ale strážníky byl nedaleko zadržen a předán státním policistům. Ti mu při dechové zkoušce naměřili 1,51 promile alkoholu. Poslední opilcem za volantem byl 35letý řidič  vozidla Seat, který krátce po nedělním poledni na křižovatce ulic Malátova, Stříbnická a Na Návsi způsobil dopravní nehodu. K nehodě došlo tak, že při  odbočování vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Tento řidič při dechové zkoušce nadýchal přes 2 promile alkoholu.
Naštěstí všichni tito řidiči při své opilecké jízdě nikoho nezranili. V současné době jsou podezřelí z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí jim trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Vloupání do vozidla
Dosud neznámý zloděj se v průběhu noci na Klíši v ulici Gočárova vloupal do osobního vozidla VW Tiguan, ze kterého následně odcizil vestavěné autorádio s CD a navigací. Majiteli tak vznikla škoda kolem 78 tisíc korun.

Z rodinného domu zmizely starožitnosti
Střekovští policisté pátrají po pachateli, který se v průběhu dne vloupal do rodinného domu v ulici Litoměřická. Z tohoto domu si následně odnesl větší množství elektroniky, sběratelské známky, starožitnosti a šperky. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 122 tisíc korun.

Zloděj si z benzínky odnesl hotovost
Dosud neznámý pachatel se v průběhu noci vloupal do benzínové čerpací stanice na Severní Terase. Z této benzínky si následně odnesl zásuvku k pokladně s menším finančním obnosem. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 18 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem