Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opilost za volantem

České Budějovice - Opilý muž jezdil po českobudějovickém okrese. 

 

Dvakrát, během několika hodin, byl za volantem kontrolován 46 letý muž z Českokrumlovska. Na tom by v rámci dopravně bezpečnostního opatření nebylo nic neobvyklého, ale uvedený muž vždy řídil pod vlivem alkoholu. Nejprve ho o sobotní půlnoci zastavila hlídka lišovských policistů v Lišově, při jízdě osobním vozidlem tovární značky Mazda. Na výzvu se podrobil testu alkoholtesterem na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, kdy výsledek překročil 1,7 promile. Toto množství bylo stejné po pár minutách, kdy se test opakoval. Řidiči byla zakázána další jízda a zároveň mu strážci zákona zadrželi řidičský průkaz.

Uvedený muž toho však nedbal a zřejmě si počkal, až policisté pojedou k další činnosti, opětovně nasedl do vozidla a odjel ke krajskému městu. Zde při jízdě po ulici Generála Píky, vlivem své podnapilosti, pravděpodobně nezvládl řízení a při jízdě po kruhovém objezdu vyjel mimo komunikaci, kde poškodil levé přední kolo. To ho však neodradilo v jízdě a jel dál směrem k Nádražní ulici. Zde jeho jízdu již ukončila hlídka suchovrbenských policistů. Ti mu provedeným testem na zjištění alkoholu v dechu, po více jak dvou hodinách od předchozích měření, zjistili 1,4 promile.

Muž byl na základě přechozího chování a pravděpodobnosti, že bude ve svém protiprávním jednání pokračovat, zadržen a předveden do policejní cely. Přivolaný lékař stanovil, že je muž schopen pobytu v cele, kde si ho v neděli odpoledne vyzvedli policisté z obvodního oddělení České Budějovice – Suché Vrbné, kteří mezitím obdrželi veškerou dokumentaci lišovských policistů.

V první dubnový den si provinilec převzal z rukou strážců zákona sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Oba případy jsou vyšetřovány formou zkráceného přípravného řízení a lze předpokládat, že během dvou týdnů stane 46 letý muž před soudcem okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

3. dubna 2018

vytisknout  e-mailem