Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilý a bez řidičského oprávnění jel na babetě

HORNÍ VÍTKOV - V pondělí večer kontrolovala poilcejní hlídka v Horním Vítkově řidiče na babetě. Řidič nadýchal přes tři promile a neměl platné řidičské oprávnění.  

S více jak třemi promilemi alkoholu v krvi skončil v pondělí večer v policejní cele 48letý muž z Liberecka. Muže kontrolovala policejní hlídka v Horním Vítkově ve chvíli, kdy řídil motocykl značky Babeta bez přidělené registrační značky. Řidiče motocyklu hlídka zastavila krátce před půl devátou a provedla u něj orientační dechovou zkoušku. Výsledek zkoušky byl pozitivní. Při první zkoušce muž nadýchal 3,18 promile alkoholu a při opakované zkoušce činila naměřená hodnota již 3,30 promile alkoholu.

Kromě toho, že muž usedl na motocykl značně opilý, policisté provedenou kontrolou dokladů zjistili, že muž řídil bez platného řidičského oprávnění. V roce 2007 mu Okresní soud v Liberci uložil trest v podobě zákazu činnosti řízení všech motorových vozidel po dobu dvou let. Muž se však po skončení zákazu nepodrobil přezkoušení z odborné způsobilosti a nepožádal o navrácení řidičského oprávnění.  

Chrastavští policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Soud ho tak může za uvedené jednání poslat až na tři roky do vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207
23. července 2013

vytisknout  e-mailem