Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilý boural

LOUNY - Naštěstí se nikomu nic nestalo... 

Policisté šetří nehodu, za kterou stojí i alkohol. V neděli, krátce před šestou hodinou ráno, k ní vyjížděli k obci Pšov na Podbořansku. Ke kolizi došlo poté, co řidič osobního automobilu zn. Renault 19 jedoucí ve směru od Plzně na Žatec nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu a povaze vozovky a v důsledku požitého alkoholu vyjel s vozidlem mimo komunikaci. Zde narazil do uskladněných betonových dílců. Naštěstí nebyl při nehodě nikdo zraněn. Policisté zjistili, že 63letý řidič požil před jízdou alkohol. Nejprve mu provedenou dechovou zkouškou přístrojem Dräger naměřili 1, 44 promile a následně 1, 36 promile alkoholu v dechu řidiče. Na místě mu proto zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Recidivista opět kradl

Do lounské prodejny Penny Market v ulici Josefa Fouska zavítal v sobotu odpoledne s nekalým úmyslem 35letý recidivista z Loun. Odcizil drogistické zboží v celkové hodnotě 360 Kč, se kterým byl zadržen ostrahou prodejny. Následně byl předán městským strážníkům, kteří jej odvezli na služebnu Obvodního oddělení Policie ČR v Lounech. Jak vyšlo najevo, uvedený muž byl pro tentýž skutek již pravomocně odsouzen a potrestán Okresním soudem v Lounech. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté pro uvedený prohřešek sdělili podezření z trestného činu krádeže.

Jízdní kola v hledáčku zlodějů

O víkendu se v Lounech i v Žatci ztratila jízdní kola. V sobotu odpoledne přišel mladý muž u jedné restaurace na Suzdalském náměstí v Lounech o jízdní kolo zn. Merida, které si volně odložil do stojanu. Dosud neznámý zloděj mu tak způsobil škodu za 15 tisíc korun. Další jízdní kolo odcizil neznámý pachatel ze sklepní kóje jednoho panelového domu v žatecké ulici Volyňských Čechů. Jednalo se o pánské horské kolo zn. Superior v hodnotě 8 800 Kč, které zmizelo v průběhu minulého týdne. Policie již oba případy šetří a po zloději či zlodějích pátrá.

Sklep vykraden i v Lounech

Do sklepa jednoho obytného domu v lounské Husově ulici zavítal v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. Přisvojil si úhlovou brusku, vrtačku, přímočarou a pokosovou pilu, čímž způsobil škodu za 11 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Zpronevěřil převzaté peníze

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil 44letého muže z Loun pro trestný čin zpronevěry. Obviněný převzal od poškozené finanční hotovost v celkové výši 355 000 Kč na provedení rekonstrukce půdního prostoru jednoho rodinného domu v Lounech, ale práce neprovedl. Finanční hotovost ani po urgencích poškozené nevrátil a užil pro svoji osobní potřebu. Uvedeného muže stíhá kriminalista na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 22. října 2012

vytisknout  e-mailem