Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý chlapec odcizil v prodejně cukrovinky

JIHLAVSKO: Policisté vypátrali i jeho dva podnapilé mladistvé kamarády 

V jihlavském obchodě odcizil v úterý 5. srpna zboží sedmnáctiletý mladík z Jihlavy, který byl navíc pod vlivem alkoholu. Z prodejny utekl a policisté ho následně vypátrali. Mladistvý byl již v minulosti za spáchanou majetkovou trestnou činnost soudně trestán, naposledy byl odsouzen v červnu k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Mladík je podezřelý ze spáchání trestného činu.
 
V úterý před jedenáctou hodinou večer kontaktovala policejní hlídku, která v tu dobu projížděla po ulici Matky Boží, prodavačka z nedalekého obchodu s tím, že v prodejně odcizil zboží mladík, který poté utekl, byli s ním ještě další chlapci. Mladík v obchodě vzal různé cukrovinky, které schoval do kapes kalhot a část zboží pronesl přes hlavní vstup prodejny v ruce. Policisté začali okamžitě po mladících v lokalitě pátrat. Dva podezřelé nalezli na ulici Brněnská a třetího na ulici Vrchlického, jednalo se o patnáctiletého a dva sedmnáctileté chlapce. Všichni tři byli pod vlivem alkoholu, policisté je zajistili a mladistvé převezli na obvodní oddělení. Mladík, který zboží v prodejně odcizil, u sebe ukradené cukrovinky již neměl.
Policisté provedli u mladistvých dechové zkoušky, při kterých mladíkům naměřili hodnoty od 0,53 do 0,85 promile alkoholu. Dále policisté provedli šetření za účelem zjištění, kdo požití alkoholu osobám mladším osmnácti let umožnil. Zjistili, že kolem osmé hodiny večer koupil láhev vodky a pivo v jihlavském obchodním domě devatenáctiletý muž, který poté mladistvým, svým kamarádům, alkohol podal, dopustil se tak přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. O případu policisté informovali odbor sociálně právní ochrany dětí. Všechny podnapilé mladistvé si následně převzali jejich rodiče. Sedmnáctiletý mladík, který v prodejně odcizil zboží, je podezřelý ze spáchání provinění krádeže. Případ policisté dále prověřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
6. srpna 2014

vytisknout  e-mailem