Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilý cizinec pochodoval za bílého dne po Doksech s automatem na hopsakoule, který ukradl

ČESKOLIPSKO - Akčně proti němu zakročil strážník z Mladé Boleslavi ve volnu. 

V pátek popíjel dlouho na sluníčku se svými krajany v Doksech u Máchova jezera  30letý mladík ze Saska pivo i tvrdý alkohol, a to velmi nepříznivě ovlivnilo jeho chování. Od své party se trhnul kolem 18. hodiny a v opilosti u jenoho ze stánků na hlavní pláži v Doksech odcizil sloupový automat naplněný hopsakoulemi, přehodil si ho přes rameno a pochodoval s ním po celém městě. Vzbuzoval tím velkou pozornost okolí, což ho evidentně nijak  netrápilo.zajištěný automatzajištěný automat

Poblíž vlakového nádraží se o něj ale začali vážněji zajímat dva muži, protože bylo zřejmé, že věc, kterou s sebou vláčí, někde ukradl. Snažili se s ním komunikovat v angličtině a pak i v němčině,  a přesvědčit ho, aby jim  automat vydal. On  na ně vůbec nereagoval a pokračoval v chůzi dál, jako by tam nebyli.

Měl ale smůlu, jeden z dvojice je 36letý strážník Městské policie v Mladé Boleslavi,  a když viděl, že to s cizincem nepůjde po dobrém, použil na něj hmaty a chvaty, kterými ho okamžitě svedl na zem a nedovolil mu nikam odejít. 

Svědci mezitím zavolali naši hlídku, se kterou už mladík začal ochotně spolupracovat. Nechali jsme ho v cele do sobotního rána vystřízlivět a téhož dne jsme ve zkráceném přípravném řízení zahájili jeho trestní stíhání pro přečin krádeže se škodou 14 683 korun. V době zadržení měl v sobě 2,36 promile alkoholu. Do protokolu uvedl, že si z předchozího dne moc nepamatuje a svého chování nyní lituje. 

3. 7. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

zajištěný automat

zajištěný automat 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem