Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opilý cizinec putoval k soudu

BŘECLAVSKO: Víkend strávil v policejní cele.  

Valtice - V pátek večer vyjížděla hlídka do Valtic. Cizinec, který odešel bez placení z restaurace, neměl pouze tento prohřešek. Sedl do vozidla v podnapilém stavu. Tím, že před jízdou popíjel alkohol, si hlavu nelámal. Za nějakou dobu se do restaurace vrátil. Útratu sice zaplatil, ale opět chtěl pokračovat v jízdě autem. Nerozumné jednání mu ovšem rozmluvila policejní hlídka, která již byla na místě.

Sedmdesátiletý cizinec odmítl dechovou zkoušku a souhlasil pouze s odběrem krve. To mu policisté umožnili a po provedení lékařského vyšetření jej eskortovali na policejní stanici. V cele pak mohl v klidu vystřízlivět. Státní zástupkyni jsme o zadržení cizince vyrozuměli. Také jsme informovali příslušný zastupitelský úřad. Po vyhotovení rozboru krve se potvrdilo, že muž řídil pod vlivem alkoholu. Byla u něj zjištěna hladina 1,43 promile.

Dopravní inspektorát celou událost řešil ve zkráceném přípravném řízení a cizinec si vyslechl podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. Dočkal se také rychlého potrestání. Hned v pondělí stanul před soudcem, který mu vynesl rozsudek.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 10. ledna 2017

zvuková nahrávkaValtice.mp3

 

vytisknout  e-mailem