Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Opilý cizinec se dožadoval noclehu na služebně a pak napadl policistu

V sobotu 28. ledna ve večerních hodinách se dostavil na služebnu Cizinecké policie v Karlíně cizinec, který se dožadoval vstupu a noclehu na služebně.  

Opilý muž se začal chovat velmi agresivně a hlasitě křičel na ženu sedící ve vrátnici. Posléze začal bušit na skleněnou výplň přepážky, tak silně, že ji málem rozbil. V tu chvíli již do těchto prostor vběhli policisté Speciální taktické jednotky Cizinecké policie, kteří muže opakovaně vyzvali, aby zanechal svého jednání. Ten na výzvu nereagoval a udeřil jednoho z policistů pěstí do obličeje. Ještě stačil vyběhnout před služebnu, kde jej policisté zadrželi pro podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě. Při eskortě zpět na služebnu se po celou dobu velmi aktivně bránil a neustále chtěl uprchnout.
 
Po předvedení na oddělení policisté zjistili, že tento dvaatřicetiletý cizinec byl na této služebně již v tento den dvakrát. Poprvé byl předveden policisty z Pohotovostní motorizované jednotky, jelikož u sebe neměl žádné doklady a nebyl schopen jinak hodnověrně prokázat svoji totožnost. O několik hodin později byl tento opilý muž po rvačce na ulici vyzván policisty z místního oddělení k prokázání totožnosti. Jelikož se muž choval agresivně a útočil na policisty, opětovně byl zajištěn a předveden na služebnu cizinecké policie. Potřetí se na služebnu vrátil s bezmála jednou a půl promile alkoholu v dechu a chtěl zde přenocovat.
 
Muž tak noc opravdu strávil na služebně, ale již jako podezřelý z trestného činu násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta.
 
 
 
nprap. Eva Kropáčová     30.1.2012 

vytisknout  e-mailem