Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý cyklista chtěl ujet policistům

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Nejprve policistům ujížděl, pak se jim omlouval.  

Neosvětlený a ještě k tomu kličkující cyklista ohrožuje nejen sebe, ale také ostatní účastníky silničního provozu. A přesně takového cyklistu zahlédli uherskohradišťští policisté v Jarošově v ulici Pivovarská. Policisté cyklistu vyzvali, aby zastavil. Ten ale jakoby neslyšel, policisty objel a pokračoval dál do ulice Drahy. Tam dvaadvacetiletého cyklistu zastavili. Muž po silnici nekličkoval jen tak. Dechová zkouška mu vykázala hodnotu 1,67 promile alkoholu. K pití před jízdou se přiznal a zároveň se policistům za své jednání omluvil. Nyní ho čeká přestupkové řízení na odboru dopravy a také pokuta od pětadvaceti až do padesáti tisíc korun.

Alkoholu se za uplynulý týden nevyhýbali ani řidiči za volantem. Čtyřiačtyřicetiletý řidič Felicie jel od Hluku na Dolní Němčí. Místo aby jel při kraji silnice, držel se u střední dělicí čáry. Ve chvíli, když míjel protijedoucí Ford, tak o něj zachytil. Řidič Felicie situaci vůbec nezaregistroval a pokračoval v jízdě. Přivolaní policisté muže okamžitě dohledali. Řidič se přiznal, že před jízdou popíjel alkohol. To potvrdila dechová zkouška, jejíž výsledek byl 2,55 promile alkoholu. Opilý řidič navíc nepředložil řidičský průkaz a doklad prokazující pojištění Felicie. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Nezodpovědný řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Na ten zákon pamatuje až ročním vězením.

V úterý 18. listopadu bojkovičtí policisté sdělili obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky jednadvacetiletému řidiči. Ten v neděli usedl za volant Toyoty poté, co si notně popil. Dechová zkouška vykázala hodnotu 1,58 promile alkoholu.

Za překročení nejvyšší povolené rychlosti mimo obec zaplatil v úterý třiadvacetiletý řidič osmitisícovou kauci. Dopravní policisté mu u Zlechova naměřili místo povolené devadesátky 135 km/h. O něco víc naměřili řidiči BMW. Tomu u Drslavic ručička na tachometru vystoupala až na 147 km/h. Také on dostal osmitisícovou kauci, kterou na místě zaplatil. Nyní oba řidiče čeká přestupkové řízení na odboru dopravy.

Tomu neujde ani devatenáctiletý mladík, který v sobotu 15. listopadu usedl za volant Citroënu. Policisté ho zastavili v Uherském Brodě v ulici Na Chmelnici. Mladík policistům předložil všechny možné doklady, jen ne řidičský průkaz. Mladík je totiž čerstvým absolventem autoškoly a řidičský průkaz mu ještě nebyl vydán.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 14. 11. – 20. 11. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

14. 11. – 20. 11. 2014

7. 11. – 13. 11. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

3

2

Řidič pod vlivem drog

1

1

Překročení maximální rychlosti

32

30

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

13

8

Nepoužití bezpečnostních pásů

7

9

Telefonování za jízdy

7

7

Špatný technický stav vozidla

3

11

Uložené kauce za přestupek v dopravě

4

2

Chodci

8

1

Cyklisté

1

13

21. listopadu 2014, nprap. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem