Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opilý cyklista i traktorista

ZNOJEMSKO: Jeden neosvětlený a další ujížděl. 

     Podařilo se nám přistihnout několik řidičů, kteří se dopustili závažného porušení zákona.
     V pátek o půl jedenácté dopoledne projížděl obcí Borotice devětačtyřicetiletý muž s traktorem. Výsledek jeho dechové zkoušky byl 0,98 promile alkoholu. Tím jeho činnost za volantem pracovního stroje skončila. Řidičský průkaz jsme mu zadrželi a také zakázali pokračovat v jízdě.  
     Ve dvě hodiny v noci ze soboty na neděli jsme v obci Prosiměřice dávali pokyn k zastavení řidiči Škody Felicia. Ten však místo sešlápnutí brzdového pedálu přidal rychlost a snažil se ujet. Jeho protiprávní počínání však bylo marné. Po krátkém pronásledování jsme muže zastavili a velice brzy vyšlo najevo, co bylo motivem jeho úprku. Neměl u sebe vůbec žádné doklady, ale především mu v krvi proudilo 1,46 promile alkoholu. Dál v noční jízdě již nepokračoval. Třiačtyřicetiletý muž z Moravskokrumlovska bude čelit trestnímu stíhání. Je důvodně podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     V neděli o půl třetí odpoledne uvízl v policejní síti i jedenadvacetiletý mladík za volantem osobního vozu Opel Astra v Hrušovanech nad Jevišovkou. Když jsme zjistili, že je pod vlivem marihuany, ihned jsme mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
     V neděli v deset hodin večer upoutal naši pozornost neosvětlený cyklista v obci Práče. Pětadvacetiletý mladík jel na jízdním kole a neměl vůbec žádné osvětlení. Před jízdou se však značně posilnil alkoholem. V žilách mu proudilo 1,14 promile této návykové látky. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 16. prosince 2014

vytisknout  e-mailem