Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý cyklista jel na červenou

HAVLÍČKOBRODSKO: Jen těsně nedošlo ke srážce s rozjíždějícími se vozidly 

Policisté havlíčkobrodského obvodního oddělení vykonávali včera ve večerních hodinách v Havlíčkově Brodě hlídkovou službu. Čtyři minuty po jednadvacáté hodině zastavili se služebním vozidlem na křižovatce ulic Dolní, Masarykova, Lidická a Humpolecká, která je řízena semafory. Policisté stáli na výjezdu z Dolní ulice jako první v řadě vozidel na červený světelný signál. V tu dobu se na zelenou rozjížděla vozidla jedoucí z Masarykovy ulice, když z Humpolecké ulice náhle vyjel cyklista a těsně před rozjíždějícími se vozidly odbočil vlevo. Cyklista projel křižovatku na červenou a jen těsně nedošlo ke srážce s rozjíždějícími se automobily.
Policisté okamžitě za cyklistou vyjeli a za křižovatkou ho zastavili. Muž byl zjevně pod vlivem alkoholu, dechové zkoušce se ale podrobit odmítl. Vzhledem k důvodné obavě, že muž bude v jízdě v opilosti pokračovat, ho policisté na místě zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Tam mu personál při dechové zkoušce naměřil 2,35 promile alkoholu v dechu.
Osmadvacetiletý muž z Havlíčkobrodska je podezřelý z několika přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Za odmítnutí dechové zkoušky mu ve správním řízení hrozí pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
17. července 2015

vytisknout  e-mailem