Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý cyklista spadl před zraky policistů

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté přistihli jak opilé řidiče, tak cyklisty.  

 

Víceméně vyrovnaný stav můžeme pozorovat při pohledu na vybrané dopravní přestupky v uplynulých dvou týdnech. Došlo ke třetinovému poklesu přistižených rychlých řidičů a více než polovičnímu snížení skupiny řidičů opilých.

Mezi ty rychle jedoucí patřil rozhodně i třiadvacetiletý muž z blízkého zahraničí, který jel ve čtvrtek po poledni mezi Uherským Brodem a Popovicemi rychlostí 126 km/h a na křižovatce na Veletiny nebezpečně předjížděl. Policisté jej zastavili a za jeho nebezpečnou jízdu v osobním fordu mu uložili kauci pět tisíc korun, kterou musel na místě zaplatit, aby mohl pokračovat dál.

Do skupiny opilých řidičů patří pětačtyřicetiletý muž, kterého v pondělí nad ránem přistihli uherskoostrožští policisté v Ostrožské Nové Vsi. Tento řidič měl opakovaně v dechu 1,28 promile alkoholu. Prozatím je podezřelý ze spáchání přestupku, za který mu hrozí pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky.

Uherskoostrožští policisté také přistihli osmnáctiletého mladíka, který v sobotu dopoledne řídil osobní hyundai pod vlivem drogy. I přesto že mladík nejdříve tvrdil, že je střízlivý, po testu na drogy udělaném přímo na silnici už nezapíral. Test odhalili amfetamin v jeho těle a mladík se přiznal, že v pátek večer užil drogu pervitin. Policisté muže zajistili a zadrželi mu řidičský průkaz. Za takovouto jízdu může očekávat minimálně pokutu do dvaceti tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.

O tom, že ani někteří cyklisté se nevyhýbají alkoholu, svědčí například osmapadesátiletý muž, který v pondělí dopoledne před zraky policistů na kole kličkoval a následně spadl na hlavním tranzitním tahu ve Starém Hrozenkově. Policisté k muži přijeli, zjistili, že si nezpůsobil žádné zranění a začali se věnovat jeho stavu. Bojkovičtí policisté mu v dechu naměřili 1,8 promile alkoholu, s čímž cyklista souhlasil. Policisté mu zakázali další jízdu a začali s ním řešit přestupek, za který mu hrozí pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun.

Mezi ty, kteří nedali přednost v jízdě je počítán i sedmiletý chlapec, který ve čtvrtek odpoledne jel po ulici ve Strání na kole a nedal přednost autu. Malý cyklista sjížděl z kopečka a zprava jelo terénní auto, jehož řidič měl na neoznačené křižovatce přednost. Chlapce řítícího se z kopce sice zpozoroval a začal brzdit, ale srážce už nešlo zabránit. Kluk narazil do auta a upadl na zem. S nezjištěným zraněním byl převezen do nemocnice. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Chlapec neměl při jízdě na kole na hlavě nasazenu bezpečnostní přilbu.


 


 


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 25. – 31. 5. 2012


 

25. – 31. 5. 2012

18. – 24. 5. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

4

10

Řidič pod vlivem drog

1

1

Překročení maximální rychlosti

53

79

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

7

0

Nepoužití bezpečnostních pásů

5

7

Telefonování za jízdy

27

26

Špatný technický stav vozidla

27

28

Uložené kauce za přestupek v dopravě

2

4


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. červen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 cyklo nehoda Strani

1 cyklo nehoda Strani 

Detailní náhled

2 cyklo nehoda Strani

2 cyklo nehoda Strani 

Detailní náhled

3 cyklo nehoda Strani

3 cyklo nehoda Strani 

Detailní náhled

4 cyklo nehoda Strani

4 cyklo nehoda Strani 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem