Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opilý havaroval

České Budějovice - Řidič pod vlivem alkoholu nezvládl řízení.  

Na pití alkoholu před jízdou doplatil 50letý řidič osobního vozidla zn. Ford Mondeo, který v polovině dubna letošního roku havaroval v k.ú. obce Planá. Nezodpovědný řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a při projíždění mírné levotočivé zatáčky narazil do před ním jedoucího vozidla Citroen. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Při dechové zkoušce byla řidiči naměřena hodnota alkoholu 2,6 promile ! Vzniklá škoda byla vyčíslena na 33 000 korun.
Za jízdu pod vlivem alkoholu padlo v těchto dnech obvinění, a to pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzhledem k tomu, že pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu, může být podezřelý muž potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti.
Jen od začátku letošního roku zaznamenali českobudějovičtí dopravní policisté při pravidelných silničních kontrolách 146 případů, kdy řidiči před jízdou požili alkoholické nápoje a v dalších 10ti případech, kdy usedli za volanty vozidel pod vlivem návykové látky !
 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
10.června 2011
 

vytisknout  e-mailem