Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý havaroval, chtěl utéct, ale zmohl ho alkohol

ZLÍNSKO: Hrozí mu tři roky za mřížemi. 

Pernou noc a zřejmě ještě horší ráno zažil šestatřicetiletý muž z obce poblíž Slavičína. Po vypití nemalého množství alkoholu usedl za volant firemního vozu a mezi obcemi Vlachovice a Slavičín havaroval. Zřejmě chtěl z místa utéct, ale alkohol ho zmohl natolik, že upadl opodál do příkopu a už nevstal. Policisté ho našli tři sta metrů od vozidla.

Dnes půl hodiny po půlnoci oznámil na linku tísňového volání policie muž, který pracuje jako ostraha areálu ve Vrběticích, že na cestě ve směru od Vlachovic do Slavičína stojí auto bez řidiče. Policisté prvosledové hlídky na místě zjistili, že vozidlo pravděpodobně před několika minutami havarovalo. Po pár minutách našli opodál muže ležícího částečně na silnici a částečně v příkopu, který neustále opakoval, že vůz neřídil a stěžoval si na bolest hrudníku. Policisté zavolali záchranáře a po jejich příjezdu naměřili v dechu šestatřicetiletého muže 2,46 promile alkoholu. Záchranáři ho odvezli k vyšetření do nemocnice.

Dopravní policisté a kriminalisté šetří havárii, při které vznikla škoda na vozidle asi třicet tisíc korun a škoda na svodidlech asi dvacet tisíc korun, jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny opilému muži a jeho odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

12. dubna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem