Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilý havaroval s tatrou

LOUNY - Od nehody se snažil ujet... 

V sobotu ráno havaroval na kruhovém objezdu, na silnici II. třídy č. 250 Staňkovice – Bítozeves – Postoloprty, 60letý řidič s nákladním vozidlem zn. Tatra 815. Před kruhovým objezdem zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, dále předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem a narazil do betonových obrubníků. Poté s vozidlem vyjel až na travnatý střed kruhového objezdu. Po nehodě se snažil z místa ujet – vycouval a namířil směrem na Tatinnou. Po ujetí několika desítek metrů však musel zastavit z důvodu defektu na předním kole. Nejprve přivolaným policistům nehodu nepřiznal, tvrdil, že na místě stojí jen kvůli poškozené pneumatice. Po provedené dokumentaci a následném ohledání vozidla však musel s pravdou ven. Policisté mu provedenou dechovou zkouškou naměřili nejprve 1, 41 promile alkoholu v dechu a následně 1, 25. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve řidič odmítl. Nehoda je dále v šetření dopravní policie.
 
Na Lounsku odcizeny dvě fabie   
  
Ke krádeži osobního vozidla zn. Škoda Fabia vyjížděli v pondělí ráno policisté do ulice Javorová v Lounech. Dosud nezjištěný pachatel odcizil zaparkovaný vůz přímo před domem. Způsobená škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun.
 
Vůz stejné značky byl z neděle na pondělí odcizen také v Černčicích u Loun. Zatím nevypátraný zloděj jej odcizil rovněž před domem. V tomto případě vyčíslil majitel škodu na 110 000 Kč. Po ukradených automobilech i pachateli-ích policisté pátrají.
 
Opilci za volantem skončili na policejní služebně 
 
Noc v policejní cele strávil 49letý muž z Mostu, který v pondělí, cca hodinu po půlnoci, řídil pod vlivem alkoholu osobní vůz zn. Škoda Felicia. Policisté jej stavěli a kontrolovali v Zeměšské ulici v Lounech a nestačili se divit, když přístroj Dräger nejprve ukázal 2, 29 promile alkoholu v dechu řidiče a následně 2, 26 promile. Opilého muže proto zadrželi a umístili do cely předběžného zadržení. Po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a po provedených úkonech jej propustili na svobodu. Podle trestního zákoníku mu hrozí pobyt za mřížemi až na jeden rok.
 
Víkendovou noc si zpestřil požíváním alkoholu a následně řízením motorového vozidla i 33letý muž z Lounska. Toho hlídka dopravních policistů kontrolovala v lounské ulici K. S. Sokola v Lounech již z pátku na sobotu, když řídil osobní vůz zn. Škoda Felicia. Naměřené hodnoty přístrojem Dräger ukázaly 1, 76,  1, 91 a 1, 80 promile alkoholu v dechu řidiče. V pondělí mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Železo láká zloděje   
 
V minulých dnech vnikl na zahradu jednoho rodinného domu v Jimlíně dosud nezjištěný pachatel. Celý pozemek prohledal, a poté odcizil cca 500 kg kovového materiálu v hodnotě 4 500 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.  
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 7. května 2013

vytisknout  e-mailem