Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilý havaroval, skončil v poli

LOUNY - Naštěstí nebyl při nehodě nikdo zraněn... 

V neděli brzy ráno se na silnici III. třídy č. 2584 odehrála dopravní nehoda, na níž se podepsal alkohol. Na svědomí ji má 23letý řidič motorového vozidla zn. Pick-up, který jel ve směru od obce Červený Újezd na Řisuty, když při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde pravou částí vozu narazil nejprve do dopravní značky a poté do stromu. Následně sjel s vozidlem do pole. Přivolaní policisté provedli u mladého řidiče dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Přístroj Dräger naměřil v dechu řidiče 1, 58 promile alkoholu. Na místě zadrželi policisté uvedenému motoristovi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, způsobená škoda přesahuje třicet tisíc korun. Nehoda je dále v šetření policie.

Vyhrožoval mu plynovou pistolí

V pátek odpoledne se před jedním rodinným domem na Podbořansku odehrál spor mezi dvěma muži, který vyústil až výhružkou plynovou pistolí. Osmačtyřicetiletý muž se tu pohádal s o rok mladším řemeslníkem, který mu na jeho domě prováděl zednické práce. Požadoval, aby mu vrátil nejen klíče od domu a nářadí, ale také finanční částku, kterou obdržel jako zálohu na stavební materiál. Poté proti němu vytáhl plynovou pistoli a přiložil ji řemeslníkovi k hlavě. Přitom mu vyhrožoval fyzickou likvidací. Aktéra od poškozeného odtrhnul až jistý svědek, který dále zabránil, aby rozzlobený zákazník použil proti poškozenému teleskopický obušek. Nakonec aktér nasedl do svého vozidla a z místa odjel. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Incident měl ale dohru na policii. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování dotyčného muže obvinil z trestného činu vydírání, za což mu podle trestního zákoníku hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Je vyšetřován na svobodě.

Řídil, a předtím pil 

Na opilého řidiče narazila policejní hlídka v sobotu brzy ráno u obce Panenský Týnec. Zřejmě účastník akce Tunning párty nevydržel pít jen nealkoholické nápoje a na párty si pořádně "přihnul". V podroušeném stavu pak usedl za volant osobního vozidla zn. Kia Sephia, když jej při řízení kontrolovali dopravní policisté. První dechová zkouška u něj naměřila 1, 70 promile alkoholu v dechu a druhá 1, 57 promile. Tato "sranda" přišla 20letého řidiče z Teplicka draho. Nejenže přišel o řidičský průkaz, ale také má na krku trestný čin. Po vystřízlivění mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Z garáže zmizela horská kola a autorádia

V minulých dnech si vyhlédl jednu řadovou garáž v lounské ulici U Stadionu dosud nezjištěný pachatel. Násilím vnikl dovnitř a následně si přisvojil dvě horská kola, tři autorádia, gril a různé nářadí. Svým počínáním způsobil majiteli škodu za cca dvacet tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Další zprávy vyjdou ve středu 25. května 2011.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 23. května 2011

 

 

vytisknout  e-mailem