Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilý havaroval

LOUNY - O víkendu řešili policisté i opilé ženy za volantem... 

V sobotu, krátce po půlnoci, vyjížděli policisté k dopravní nehodě osobního vozidla zn. Mazda 121. Havaroval s ním 22letý mladík z Lounska na silnici III. třídy č. 22546 ve směru od obce Jimlín na Opočno. Po projetí levotočivé zatáčky se na přímém úseku vozovky plně nevěnoval řízení a poté, co se údajně natahoval pro mobilní telefon na sedačku u spolujezdce, strhl řízení vlevo, přejel do protisměru a vyjel mimo komunikaci, kde vůz narazil do křoví. Mladík po havárii z místa nehody odjel do nedaleké obce, kde musel automobil odstavit, jelikož byl nepojízdný. Při první dechové zkoušce nadýchal 1, 49 promile alkoholu a při druhé 1, 36 promile. Navíc policisté lustrací zjistili, že uvedený mladík není ani držitelem řidičského oprávnění na žádnou skupinu motorových vozidel. Na případu policisté dále pracují.

Že za volant neusedají jen opilí muži, se policisté přesvědčili v sobotu, krátce před druhou hodinou ranní, v lounské ulici U Spravedlnosti. Prováděli tam kontrolu osobního motorového vozidla zn. Škoda Fabia, které řídila 36letá žena z Loun. Policisté jí při dechové zkoušce naměřili nejprve 1, 69 promile alkoholu a následně 1, 71. Proto ve věci zahájili úkony trestního řízení a následně ženě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zloději se zaměřili na potřeby pro zahrádkáře

Motorový kultivátor zn. Mountfield odcizil v minulých dnech z kůlny na nářadí dosud nezjištěný pachatel. Nejprve se násilím dostal na pozemek zahrady v žatecké ulici Dlouhá louka a prozkoumal zahradní chatku, do níž vnikl po rozbití okna. Uvnitř se mu asi nic nezamlouvalo, proto se vloupal ještě do kůlny, ze které si nakonec odtáhl uvedenou kořist. Poškozenému tím způsobil škodu za celkem 48 800 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.

Další vloupání do zahradní kůlny bylo nahlášeno ze Smolnice. Neznámý poberta zavítal do chatové oblasti zvané Cejňák a z jedné kůlny u rekreační chaty odcizil motorovou sekačku zn. Belama s pojezdem a příslušenství ke křovinořezu. Způsobená škoda byla odhadnuta na 28 tisíc korun. I tento skutek policisté šetří jako trestný čin krádeže.

Mladíka oloupil o peníze     

V neděli, kolem 21.30 hodin, se v lounské ulici Českých Bratří odehrál násilný trestný čin. Dosud neznámým pachatelem zde byl přepaden a následně i okraden 22letý mladík. Akér po fyzickém útoku sebral poškozenému peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a dalšími doklady a následně z místa utekl. Napadený mladík neutrpěl žádná viditelná zranění, krádeží mu byla způsobena škoda ve výši 1 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže, po pachateli intenzivně pátrají.

Louny, 19. dubna 2010   

vytisknout  e-mailem