Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opilý mladík odjel z místa dopravní nehody

České Budějovice - Střet řidiče e-koloběžky s autobusem vyšetřují dva policejní útvary. 

Včera večer vyjížděli českobudějovičtí dopravní policisté na neobvyklou nehodu v krajském městě, kde mělo dojít ke střetu řidiče – cyklisty na elektrické koloběžce s vozem Městské hromadné dopravy.

Šetřením na místě a ohledáním místa nehody zjistili, že v 20:40 hod. jel 23 letý mladík s e-koloběžkou tovární značky Xaiomi na Lidické třídě u křižovatky s náměstím Bratří Čapků, po chodníku, kde náhle sjel na pozemní komunikaci a narazil do boku projíždějícího autobusu MHD tovární značky. Po nárazu však nezastavil a pokračoval v jízdě směrem k ulici Boršovská, kde jej následně zastavili strážníci Městské policie České Budějovice. Ty jej vyzvali k provedení testu na zjištění návykové látky v dechu, kdy výsledek měření převýšil 1,7 promile. Po pár minutách opakovaný test se zvýšil na bezmála 1,9 promile.

Vzhledem k tomu, že mladík nechtěl dále se strážníky spolupracovat a neuposlechl výzev, byli přivoláni policisté z obvodního oddělení České Budějovice – město, ale uvedenému přiložili služební pouta. Policisté muže zajistili a po předání e - koloběžky svým kolegům z dopravního inspektorátu, jej převezli na Protialkoholní záchytnou stanici.

Popsaný případ je řešen pro dva protiprávní skutky – Dopravní nehoda pod vlivem alkoholu s podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky a přestupek proti veřejnému pořádku – neuposlechnutí výzvy.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

29. prosince 2021

Odkazy do noveho okna

DN na e-koloběžce 1.

DN na e-koloběžce 1. 

Detailní náhled

DN na e-koloběžce 2.

DN na e-koloběžce 2. 

Detailní náhled

DN na e-koloběžce 3.

DN na e-koloběžce 3. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem