Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilý motorista ohrožoval lidi

LOUNY - V dechu měl tři promile alkoholu... 

V polovině srpna řídil opilý motorové vozidlo, v těchto dnech byl za svůj prohřešek obviněn. Jednatřicetiletý mladík na hudební festival Open Air v Panenském Týnci hned tak nezapomene. Vzpomínku na hudební zážitek mu bude zcela jistě kazit fakt, že pro něj festival skončil předvedením na policejní služebnu. Opilý totiž usedl za volant osobního vozidla zn. Škoda Forman a zběsilou jízdu začal mezi stany účastníků festivalu. Následně sjel na účelovou komunikaci mezi lidi, dále na trávník a do řepného pole, kde jej zadržela pořadatelská služba. Ta přivolala policisty, kteří mu provedenou dechovou zkouškou naměřili nejprve 3, 05 a následně 2, 98 promile alkoholu v dechu. V těchto dnech policisté dotyčnému muži sdělili obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok.

Požár založily děti

V pondělí odpoledne se tři kluci do deseti let vydali na pole v katastru obce Hořetice na Žatecku. Zřejmě je přilákaly balíky slámy, neboť doneseným zapalovačem jeden z nich podpálili. Vzniklý požár se však dále rozšířil a pohltil i dalších 24 balíků slámy. Na místo přijela oheň likvidovat hasičská jednotka ze Žatce, ale následkům požáru již mnoho nezabránila. Poškozená firma škodu odhadla na 4 800 Kč. Ke zranění osob naštěstí nedošlo.

Neodváděl daně

Za své zaměstnance neodváděl daně 63letý muž z Chomutova. Tohoto nezákonného jednání se dopouštěl od ledna do listopadu minulého roku, kdy jako jeden z jednatelů jisté společnosti na Podbořansku řádně neodvedl za své zaměstnance daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků, která mu byla Finančním úřadem v Podbořanech vyčíslena na částku 312 005 Kč. Přitom na výplatních páskách zaměstnanců uváděl, že tato daň je jim stržena a odvedena. Policejním komisařem byl již dotyčný muž obviněn z trestného činu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby, za což zákon ukládá až tříletý trest vězení.

Z nezajištěné dílny zmizely pušky

Policisté šetří vloupání do dílny na soukromém pozemku v obci Libčeves. Z neděle na pondělí tam po překonání oplocení vnikl dosud nezjištěný pachatel, který využil nezajištěného okna. Zaměřil se na volně odložené lovecké zbraně, a to brokovou kozlici a opakovací kulovnici, které měl poškozený v legálním držení. Další brokovnici, kterou rovněž zloděj odcizil, měl poškozený pouze pro sběratelské účely. Kromě zbraní zmizela z dílny i zateplená kombinéza a prodlužovací kabely. Způsobenou škodu vyčíslil poškozený na celkem 105 tisíc korun. Po pachateli policie pátrá.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 26. října 2010

 

 

vytisknout  e-mailem