Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý muž chtěl vystoupit z autobusu mimo zastávku

JIHLAVSKO: Muž měl v ruce zavírací nůž, policisté ho zajistili 

V sobotu 23. května odpoledne patnáct minut před čtrnáctou hodinou jsme na lince tísňového volání 158 přijali oznámení od cestujícího v linkovém autobusu na lince Znojmo – Praha, že uvnitř autobusu se nachází muž, který drží v ruce nůž a mohl by být pro své okolí nebezpečný. Autobus v té době stál kvůli rekonstrukci silnice I/38 ve Stonařově.
Policisté integrovaného operačního střediska nic nepodcenili a na tísňové volání okamžitě reagovali a na místo ihned vyslali nejbližší policejní hlídky. Do Stonařova přijeli policisté z obvodního oddělení v Třešti, kteří zjistili, co se vlastně v autobuse odehrálo. Ve Stonařově je částečná uzavírka silnice z důvodu její rekonstrukce. Provoz zde kyvadlově řídí světelná signalizace. Řidič linkového autobusu na trase Znojmo – Praha zastavil na červený signál na semaforu. V tom k němu přišel jeden cestující a požádal řidiče, aby ho pustil mimo zastávku z autobusu ven. Muž přitom držel v jedné ruce mobilní telefon a ve druhé ruce držel zavírací nůž. Řidiče ale podle jeho vyjádření tímto nožem nijak neohrožoval, pouze jej držel v ruce. Řidič muži otevřel dveře autobusu, muž z něj vystoupil a odešel směrem k místní restauraci, kde byl zadržen policisty. Nikdo v autobuse nebyl zraněn.
Policisté při prověřování incidentu na místě zjistili, že se jedná o dvaačtyřicetiletého muže z Prahy, který měl zakoupenou jízdenku až do Prahy. Muž jevil známky podnapilosti, a proto u něho policisté provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 1,66 promile alkoholu. Policisté muže zajistili a převezli ho k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Případ policisté zadokumentovali a řeší jej jako přestupek proti občanskému soužití. Za tento přestupek může být muži ve správním řízení uložena sankce ve výši až 20 000 korun.
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
24. květen 2015 

vytisknout  e-mailem