Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilý muž havaroval nákladním vozem

Praha venkov – VÝCHOD – Noční jízdu na Úvalsku ukončil havárií do příkopu. 

Úvalští policisté byli vysláni do obce Sibřina k havárii nákladního vozidla, které v pátek 12. července kolem druhé hodiny ráno skončilo v příkopu. Třiadvacetiletý mladík nezvládl řízení v levotočivé zatáčce v ulici Říčanská a sjel do příkopu. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že řidič dodávky je pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška u něho prokázala hodnotu přes dvě promile alkoholu v dechu.

S mladíkem byly zahájeny úkony trestního řízení a následně mu bylo na služebně policie v Úvalech sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Následující den, tedy 13. července odhalili také brandýští policisté několik řidičů na Brandýsku, kteří usedli za volant s vysokou hladinou alkoholu v těle.


Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Řidiči posilněni před jízdou alkoholem nebo drogami jsou velmi nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. Pouze respektováním a dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
19.7. 2019

vytisknout  e-mailem