Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Opilý muž napadal policisty

Policisté prošetřují muže z Novojičínska, který napadl policisty. 

Podezřelý v podvečer dne 21. dubna u vstupních dveří do domu napadl policistu přivolaného k řešení přestupku proti občanskému soužití a majetku. Mladý muž bez varování udeřil policistu pěstí do žeber a následně jej kolenem kopl do pravé strany žeber. Napadenému policistovi způsobil zhmoždění pravé strany hrudníku. Bezprostředně po napadení policejní hlídka v souladu se zákonem, pomocí použití donucovacích prostředků hmatů, chvatů, úderů a kopů sebeobrany podezřelého povalili na zem a přiložili mu služební pouta. Při zákroku se podezřelý aktivně bránil a během něho, udeřil pěstí do brady a kopl do kolene dalšího zakročujícího policistu, kterému způsobil podvrtnutí pravého kolene a naražení dolní čelisti. Oba policisté byli ambulantně ošetřeni, pracovní neschopnost jim nevznikla. Podezřelý utrpěl následkem povalení na zem oděrku na levé ruce, bez nutnosti ošetření. Provedenou dechovou zkouškou byla podezřelému naměřena hodnota 2.80 promile alkoholu v dechu a následně byl převezen na Protialkoholní záchytnou stanici Frýdek-Místek. Včera mu policejní komisař sdělil obvinění pro podezření ze spáchání trestného činu útok na veřejného činitele. Nyní mu hrozí až tři letý trest odnětí svobody.


Stalo se …


Pachatel na ulici okradl starší ženu

Starší ženu z Nového Jičína oloupil ve středu (22.4.) v odpoledních hodinách doposud neznámý pachatel. Pachatel na ulici Riegrova v Novém Jičíně, poblíž dětského hřiště, přistoupil zezadu k poškozené a z ruky ji vytrhl tašku. Poškozená tak přišla o mobilní telefon, peněženku a dioptrické brýle. Celková škoda odcizením činí téměř tři tisíce korun. Policie po pachateli trestného činu krádeže pátrá.

Vloupání do vozidla

Ve středu 22. dubna neznámý pachatel vnikl do osobního vozidla Škoda Fabia a odcizil  tašku, ve které byl uložen notebook Acer Aspire, fotoaparát Sony, přehrávač MP3, taška na brusle , sada chráničů na kolena a kolečkové brusle Roler Balance. K vloupání do vozidla došlo na parkovišti sídliště Beskydské ve Frenštátě pod Radhoštěm. Celková škoda je odhadnuta na 26 350 Kč. Nezanedbatelná je škoda, která vznikla majitelce vozidla a činí téměř tisíc korun. Případem se intenzivně zabývají policisté z frenštátského obvodního oddělení.
Vybízíme proto občany, aby ve vozidlech nenechávali nic na očích, neponechávali ve vozidlech cenné  věci a v případě, že je zde musí ponechat, je alespoň umístili na méně viditelné místo. Například zavazadlový prostor, ale i ten nemusí být vždy ušetřen před zloději.

vytisknout  e-mailem