Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý muž ohrožoval ostatní šavlí

TŘEBÍČSKO: Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu 

Policisté třebíčského obvodního oddělení prověřují případ, při kterém opilý muž ohrožoval návštěvníky zábavní akce šavlí. Muže policisté zajistili a skončil na protialkoholní záchytné stanici. Ke zranění osob nedošlo. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu, šavli policisté zajistili.

V sobotu 24. srpna přijali policisté před čtvrtou hodinou ráno oznámení, že došlo v Třebíči v zábavním podniku v části Vnitřní Město ke konfliktu, po kterém opilý muž ohrožoval ostatní šavlí. Na místo ihned vyjely policejní hlídky obvodního oddělení Třebíč a policisté provedli šetření. Opilého muže zajistili, při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 1,62 promile alkoholu. Jednalo se o čtyřiatřicetiletého muže z Třebíčska, který v minulosti nebyl soudně trestán, šavli u sebe neměl. Policisté ho odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Místo činu ohledali a zadokumentovali. Pátrali také po šavli, kterou nalezli odhozenou na břehu řeky, sečnou zbraň zajistili. Policisté na základě dosavadního prověřování zjistili, že opilý muž byl vzhledem ke svému nevhodnému chování vykázán z budovy, kde se konala hudební akce. Na místo se ale vrátil, v prostoru šaten vytáhl z pochvy šavli, kterou poté ohrožoval pracovníka ostrahy, a dožadoval se vstupu. Přítomní členové ostrahy ve spolupráci s náhodnými hosty akce muži šavli odebrali, vyvedli ho ven a zbraň odhodili mimo dosah muže. Poté byli na místo přivoláni policisté, kteří opilého muže zajistili.

Šavle má čepel v délce přes 80 centimetrů. Policisté zjišťují její původ, v současné době nevzniklo podezření, že by se jednalo o odcizenou zbraň.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování spáchaného se zbraní,“ řekl npor. Libor Matoušek, DiS., vedoucí třebíčského obvodního oddělení s tím, že případ v současné době dále prověřují.

Za trestný čin nebezpečné vyhrožování se zbraní lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

27. srpna 2019

vytisknout  e-mailem