Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý muž poškodil krumpáčem vozidlo

JIHLAVSKO: Policisté ho zajistili, když přečerpával naftu z traktoru 

Policisté ve čtvrtek 24. října zajistili opilého jednapadesátiletého muže, který nejprve v obci u Jihlavy poškodil krumpáčem vozidlo rodičů a poté odcizil ze zaparkovaného traktoru naftu.
Po čtvrté hodině odpoledne přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení od muže, který uvedl, že jeho opilý syn ničí u domu zaparkované vozidlo Chevrolet Spark. Pachatel byl agresivní a oznamovatel měl obavu, že by mohl ještě někoho fyzicky napadnout. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. V době příjezdu policistů se na místě již podezřelý muž nenacházel, policisté provedli šetření a lokalitu prohledali. Na základě provedeného šetření zjistili, že pachatel poškodil vozidlo několika údery krumpáčem, kdy rozbil skleněné výplně, promáčkl karoserii, odtrhl stěrač a roztrhl sedačku. Majiteli vozidla tak způsobil předběžně vyčíslenou škodu dvacet tisíc korun.
Po osmé hodině večer se policisté do obce vrátili na základě přijatého oznámení, že se ve volně přístupném objektu zemědělské společnosti pohybuje podezřelý muž. Policejní hlídka po příjezdu zajistila pachatele, který ze zaparkovaného traktoru odcizil dvacet litrů motorové nafty. Pohonné hmoty odčerpal hadicí do plastového kanystru. Policisté zjistili, že se jedná o stejného muže, který předtím poškodil v obci vozidlo. Pachatel byl agresivní a policisté mu museli nasadit pouta. Při dechové zkoušce muži naměřili hodnotu 1,61 promile alkoholu. Podezřelého opilého muže následně policisté převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Odcizené věci si na místě převzala oprávněná osoba.
Poškození vozidla policisté řeší jako spáchaný trestný čin. Dnes pachateli sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Odcizení nafty policisté šetří jako přestupek proti majetku.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
25. října 2013

vytisknout  e-mailem