Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý muž poškodil zaparkované auto

PELHŘIMOVSKO: Prsteny poškrábal lak na kapotě 

V pondělí po jednadvacáté hodině přijali policisté oznámení o opilém muži, který poškodil osobní automobil zaparkovaný na parkovišti u hotelu na Školní ulici v Humpolci. Na místo ihned vyjela hlídka humpoleckého obvodního oddělení a policisté zjistili, že muž v silně podnapilém stavu lezl po přední kapotě vozidla Audi A6. Přitom prsteny, které měl na obou rukou, poškodil lak auta.
Policisté muže vyzvali k prokázání totožnosti, muž ale s hlídkou nespolupracoval, nadával a vzhledem k opilosti neustále vrávoral a padal na prosklené dveře. I přes výzvu policistů chtěl následně z místa odejít. Policisté proto použili donucovací prostředky a muže zajistili. Po zjištění totožnosti – jedná se o třicetiletého cizího státního příslušníka – u muže provedli dechovou zkoušku na alkohol, při které nadýchal 2,36 promile. Z toho důvodu ho policisté převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.
Vzhledem k tomu, že muž neuposlechl výzev policistů, je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, okolnosti poškození vozidla a výše způsobené škody jsou předmětem dalšího prověřování.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
5. května 2015

vytisknout  e-mailem