Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilý muž si vybíjel vztek v ulicích města

JABLONECKO – Policisté z Tanvaldu zakročovali proti agresivnímu mladíkovi. 

Dne 17. března, v odpoledních hodinách, řádil v ulicích Tanvaldu 23letý mladík. Posilněn alkoholem a zřejmě zklamán svým dosavadním způsobem života, rozhodl se jeho fádnost mírně zpestřit. Zaměřil se na majetek cizích osob. Zvukovým doprovodem, kterým častoval své okolí vulgárními nadávkami, si zřejmě dodal odvahy a dostatečné dávky odhodlání k tomu, aby nejprve rozbil skleněnou výplň vstupních dveří jednoho z domů.

„Zjistiv předchůdce člověka, k čemu je palec v opozici, uchopil nástroj.“

I moderní člověk využívá nástroje, ale především k tomu, aby si zjednodušil život. V tomto případě si mladý muž zřejmě uvědomil, že větší škodu na majetku, právě nástrojem způsobí. Sebral tedy větev a okamžitě s ní začal bušit do odstaveného automobilu. Rozbil světlomet a promáčkl blatník. Mladý muž z Liberce své agresivní chování však nepochopitelně směřoval i na sebe. Několikrát se udeřil větví do hlavy a do nohou zřejmě proto, aby demonstroval své odhodlání a poukázal na zjevný nedostatek pudu sebezáchovy. Za několik okamžiků odhodil větev a pěstí prověřil pevnost skla na zavěšené vitrínce klubu turistů. Sklo povolilo, ale stačilo vrýt několik stop do kloubů na ruce agresora. To už však došla trpělivost obyvatelům nedalekého domu, kteří na místo zavolali policisty.

Přivolaní policisté obvodního oddělení spolu s hlídkou městské policie mladíka nalezli a okamžitě mu zavolali rychlou zdravotnickou pomoc. Mladík měl totiž po "konfrontaci" se sklem vitrínky krvácející zranění na ruce.

Policisté u mladíka provedli orientační dechovou zkoušku na zjištění alkoholu v dechu, kdy přístroj vykázal hodnotu téměř 2,5 promile. Škoda, kterou svým agresivním jednáním způsobil, přesáhla 2 tisíce korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, za což v případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta.

10.4. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem