Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Opilý muž vyhrožoval sebevraždou

Dětmarovice - muž zaměstnal policisty na několik hodin.... 

Včera 9. srpna krátce před sedmnáctou hodinou operační důstojník přijal na lince 158 oznámení 42letého muže, že chce spáchat sebevraždu. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka obvodního oddělení. Volající muž ale nebyl k nalezení. V mezičase policisté kontaktovali známé a pokoušeli se o lokalizaci jeho mobilního telefonu. To nebylo snadné, muž svůj telefon střídavě zapínal a vypínal.
Na pomoc byli povoláni další policisté, kteří zkontrolovali autobusové zastávky, benzínovou čerpací stanici, restaurace i jejich okolí. Projížděli ulicemi obce a pátrali po muži, který vyhrožoval sebevraždou. 
Kolem půl osmé večer muž znovu volal na linku 158 a důstojníkovi sdělil, že jde zabít jiného muže, který mu měl údajně odcizit  jeho počítač a pokud uvidí policistu, tak se bodne nožem do srdce.
Policisté muže našli poblíž jednoho rodinného domu a okamžitě se snažili navázat kontakt. Muž si přiložil nůž k hrudi a gestikuloval, aby odjeli. Na místo byla povolána policejní vyjednavačka a policisté Zásahové jednotky Moravskoslezského kraje Ostrava. Muž byl v silně podnapilém stavu a neustále opakoval, že se zabije. Vydal se pěšky na cestu, směr Dolní Lutyně. Po celou dobu držel nůž na hrudi a vyhrožoval sebevraždou. Vyjednavačka se celou cestu maximálně snažila muže přesvědčit, aby nůž upustil.
Vyjednávání k ničemu nevedlo, takže policisté zásahové jednotky profesionálně ve vhodnou chvíli muže zpacifikovali. Při zákroku nedošlo ke zranění osoby. Muž byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici, jeho naměřená hodnota alkoholu v dechu byla 1,9 promile. Po vystřízlivění mu bude zajištěna psychiatrická lékařská prohlídka.
Údajnou krádež počítače šetří místní obvodní oddělení, které v následujících dnech oznámení prověří .
por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem