Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý najel do zastávky

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilý najel do zastávky, další ujížděl policistům, třetí se pral.  

Hodinu po začátku soboty 28. dubna jel dvaadvacetiletý mladík Véskami v Uherském Hradišti. V jednom okamžiku nezvládl řízení a s octavií vyjel vlevo mimo vozovku a najel přímo do plechové autobusové zastávky. Přední částí auta se trefil doprostřed zastávky, jejíž stěnu prorazil. Ke zranění naštěstí nedošlo. Na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že mladý řidič má v dechu 2,4 promile alkoholu. Policisté jej na místě zadrželi, stejně jako zadrželi jeho řidičský průkaz. Mladík je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu v jeho případě hrozí až tříleté vězení.

Další opilý řidič naštěstí nezpůsobil dopravní nehodu při opileckém řízení, ale pral se s lidmi, za kterými přijel řešit svůj problém. Jedná se o pětatřicetiletého muže, který v sobotu ráno přijel s nákladním autem do Komně. Zaparkoval před domem, kde chtěl vyřešit svou záležitost, přičemž napadl dvě osoby. Na místo byli přivoláni bojkovičtí policisté, kteří zabránili dalším útokům a začali řešit přestupek proti občanskému soužití. Přitom zkontrolovali mužovu způsobilost k řízení. Ten ale odmítl dechovou zkoušku i odběr krve. V tomto případě pohlíží zákon na takového řidiče jako na řidiče pod vlivem alkoholu. Pětatřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání přestupku, za který ze zákona hrozí až padesát tisíc korun pokuty a zákaz řízení až na dva roky. Pro začátek mu policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

V neděli po osmé hodině večer hlídkovali buchlovičtí policisté v Ořechově. Blížila se k nim škodovka, jejímuž řidiči dávali pokyn k zastavení červeným světlem. Místo toho, aby řidič zastavil, objel hlídku do protisměru a začal ujíždět pryč. Policisté naskočili do auta a vydali se za ním. Auto po chvíli odbočilo a zastavilo u garáže rodinného domu. Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady a podrobil se dechové zkoušce na alkohol. Muž, z jehož dechu byl cítit alkohol, odmítl jak dechovou zkoušku, tak předložit doklady. Policisté jej opakovaně vyzvali k prokázání totožnosti, což muž zase odmítl, a tak jej policisté vyzvali, ať je následuje do služebního auta, kterým bude převezen na policejní oddělení ke zjištění totožnosti. I to muž odmítl, a tak mu policisté přiložili pouta a za pomocí hmatů a chvatů jej naložili do auta, zajistili ho a eskortovali na policejní oddělení. Tam policisté zjistili, že se jedná o dvaačtyřicetiletého muže, s nímž začali řešit dva přestupky v dopravě – odmítnutí dechové zkoušky (za což hrozí pokuta až padesát tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky) a nezastavení vozidla na daný pokyn „Stůj“ (pokuta až pět tisíc korun).

 

30. duben 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

do zastavky

do zastavky 

Detailní náhled

do zastavky_02

do zastavky_02 

Detailní náhled

do zastavky_03

do zastavky_03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem