Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opilý neřidič

ZNOJEMSKO: Další hříšníci usedli za volanty vozidel. 

     Od pátku do neděle jsme při silničních kontrolách zjistili celkem tři řidiče, kteří byli posilněni alkoholem nebo měli řízení motorových vozidel zakázané soudem.
     V pátek v jedenáct hodin v noci jsme v Pražské ulici ve Znojmě zastavili šoféra řídícího VW Golf. Oprávnění k řízení nepředložil. Šetřením na místě pak vyšlo najevo, že se jedná o třicetiletého muže ze Znojemska. Okresní soud Znojmo mu jen v loňském roce třikrát uložil trest spočívající v zákazu činnosti. V květnu mu zakázal řídit motorová vozidla do listopadu 2011. V červenci stál před soudem znovu. To dostal zákaz řízení až do listopadu 2011. V listopadu se k soudu za nerespektování justičního rozhodnutí opět vrátil. Soudce mu loni již potřetí zakázal řídit. Tentokrát až do listopadu 2016. Pátečním jednáním tento, jak se dosud jeví, nenapravitelný muž opakovaně skončí u soudu.
     O několik hodin později uvízl v policejní síti další nezodpovědný šofér. Ve dvě hodiny po půlnoci jsme v Miroslavi zastavili osobní auto Honda Civic. Za volantem seděl jedenadvacetiletý mladík ze Znojemska. V krvi mu kolovalo 1,10 promile alkoholu a navíc tento mladík ani není držitelem řidičského oprávnění. 
     Oba muži budou čelit trestnímu stíhání. Prvnímu hrozí za maření výkonu úředního rozhodnutí až tři roky vězení a druhému za ohrožení pod vlivem návykové látky až rok odnětí svobody. 
     Třetí obdobné porušení zákona jsme zaznamenali v obci Pavlice. V neděli v devět hodin ráno tudy projížděl šestatřicetiletý muž ze Znojemska s osobním vozem Mazda. Měl v krvi 0,55 promile alkoholu. Na místě jsme mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích mu hrozí desetitisícová pokuta a zákaz řízení.       

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 7. března 2011

vytisknout  e-mailem