Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opilý odvážel tři dívky

BLANENSKO: Policisté se v noci na sobotu zaměřili na řidiče. 

     Nad tím, s čím se setkávají policisté na silnicích, zůstává mnohdy rozum stát. Například při policejní akci, která se uskutečnila v noci na sobotu 13. srpna na Blanensku, zastavili jednadvacetiletého řidiče Škody Favorit pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška u něj prokázala 1,45 promile alkoholu v dechu. Mladík přiznal, že před jízdou vypil pět štamprlí rumu a jedno dvanáctistupňové pivo. Ve vozidle přitom opilý muž vezl další tři dívky, dvě nezletilé a jednu ve věku 18 let. Policistům navíc tvrdil, že se cítí naprosto v pořádku, že by jinak do auta nesedl. Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
     Kromě něj policisté zjistili požití alkoholu před jízdou ještě u dalších dvou řidičů. Jiní dva řidiči zase řídili auto pod vlivem drog, oba pod vlivem marihuany.
 
      Další závady policisté objevili při kontrolách technického stavu aut. Kvůli němu dostali tři řidiči pokuty.
 
     Do akce, která byla zaměřena na odhalování pachatelů trestné činnosti , na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a vozidlech a na kontroly a postih řidičů, kteří požili před jízdou alkohol nebo drogy, bylo zapojeno přes dvacet policistů a jeden strážník městské policie.
 
    por. Mgr. Iva Šebková, 13.8.2011

vytisknout  e-mailem