Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilý přerazil strom

LOUNY - Při nehodě se naštěstí nikomu nestalo nic vážného. 

Dne 20. června, mezi čtvrtou a pátou hodinou ráno, došlo na silnici III. třídy č. 2241 v katastru obce Kryry k dopravní nehodě vozidla zn. VW Passat. Řidič jel ulicí Tovární na obec Vroutek, když v levotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně-technickému stavu vozovky a ovlivněn požitým alkoholem najel vpravo mimo komunikaci na chodník, po němž pokračoval v jízdě. Následně narazil do vzrostlého jehličnatého stromu, který přerazil. Při nehodě utrpěl naštěstí jen lehčí zranění. Na místě se 39letý řidič z Podbořanska podrobil odbornému měření přístrojem Dräger, které bylo pozitivní. Nejprve mu policisté naměřili 0, 84 a následně 1, 86 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k odlišným naměřeným hodnotám byl řidiči proveden odběr krve k přesnému určení hladiny alkoholu. Z výsledků rozboru bylo následně zjištěno, že řidič měl v krvi 1, 52 g/kg alkoholu. V těchto dnech mu proto policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.    
 
Vykradená benzinka
 
Ve středu, krátce po půlnoci, se dosud nezjištěný pachatel vloupal do prodejny jedné benzinové čerpací stanice v Lounech. Odcizil přes 300 krabiček cigaret různých značek, čímž způsobil škodu za více než dvacet tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.
 
 
Zloděj kradl v kůlně

 

Na pozemek jednoho rodinného domu v obci Jimlín na Lounsku vnikl v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. Následně překonal zámek tamní dřevěné kůlny a odcizil z ní motorovou pilu, elektrické nářadí a kabely, hliníkový žebřík a fasádní omítku v plastových nádobách. Poškozenému majiteli tím způsobil škodu za 24 300 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.
 
Vloupal se do vozidel i busu
 
Policisté pátrají po pachateli, který se ze středy na čtvrtek vloupal v Postoloprtech do zaparkovaných vozidel a autobusu. V ulici Draguš a Jiráskovo náměstí vnikl násilným způsobem do vozidel zn. Citröen, Ford Fiesta a Peugeot Boxer a odcizil z nich ovládací panel autorádia a sluneční brýle. Z autobusu zaparkovaného na Mírovém náměstí odcizil drobné. Odcizením věcí způsobil poberta škodu za 1 540 Kč, ale na poškozených vozidlech byla škoda vyčíslena na 20 000 Kč. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 11. července 2014

vytisknout  e-mailem