Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilý řidič

Ohrožuje sebe i ostatní účastníky silničního provozu 

V poslední době se policisté na Jičínsku stále častěji setkávají s řidiči, kteří se nebojí usednout za volant pod vlivem alkoholu, popřípadě drog.
 
Jednoho z nich kontrolovala ve čtvrtek 11. srpna v noci  policejní hlídka v Sobotce. Jednalo se o  dvaadvacetiletého řidiče osobního vozidla Škoda Felicie, u kterého provedená dechová zkouška prokázala 0,28 promile alkoholu. Muž s naměřenou hodnotou souhlasil a sám uvedl, že večer vypil dvě desetistupňová piva.  A tak mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění.
To jeho šestatřicetiletý „kolega“, kterého muži zákona kontrolovali v pátek 12. srpna hodinu po půlnoci v Jičíně, byl daleko „odvážnější“. Ten si za volant škodovky sedl rovnou s 2,11 promile alkoholu. I když se před hlídkou snažil „vypadat“ střízlivě, nebylo mu to nic platné.  Zradil ho totiž alkoholem prosycený dech, nesrozumitelný slovní projev, vrávoravá chůze a nakonec i dechová zkouška. Z tohoto důvodu policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
nprap. Hana Klečalová
12. 8. 2011 v 11:10

vytisknout  e-mailem