Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilý řidič byl agresivní i arogantní

Rakovničtí policisté již zahájili stíhání 

Řidič co za volantem neměl vůbec co dělat
 
     Dne 4. března 2013, okolo osmnácté hodiny, vyjížděli dopravní policisté k dopravní nehodě do obce Křivoklát. Devětapadesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Felicia, jel se svým vozem ve směru od Děče do středu obce Křivoklát. V mírném stoupání však nezvládl řízení svého vozidla a s tímto se zastavil a následně začal couvat až do levého silničního příkopu, kde se opřel bokem vozu o strom. Policisté na místě zjistili, že řidič jeví jasné známky požití alkoholu a byl vyzván k dechové zkoušce. Což však odmítl a byl proto poučen o následcích svého jednání. Nepředložil žádné potřebné doklady ani k řízení ani k vozidlu. Policistům na místě tvrdil, že má vozidlo zapůjčené.
     Celkové chování řidiče bylo po celou dobu arogantní a s hlídkou odmítl spolupracovat. Na místo se dostavila hlídka z místního obvodního oddělení, kdy řidič v rámci svého vulgárního a arogantního jednání, jednoho z policistů z obvodního oddělení fyzicky napadl. Po tomto byl řidič zajištěn a předveden na policejní služebnu. Se souhlasem státního zástupce byl po lékařském vyšetření, zda je schopen ve svém stavu být umístěn do policejní cely, zadržen.
      V rámci dopravní nehody, byla způsobena škoda na vozidle v částce cca 5.000,-Kč. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.
    S mužem nyní probíhají úkony trestního řízení. Dnešního dne bylo podezřelému sděleno podezření z přečinu násilí proti úřední osobě. Za uvedený skutek muži hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta.
 
nprap. Jana Žáčková
5. března 2013

vytisknout  e-mailem