Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilý řidič byl agresivní na policisty

JABLONEC N.N. - Při řešení jeho dopravní nehody 

V neděli 8. ledna ve 3,20 hodin vyjeli dopravní policisté řešit dopravní nehodu, která se stala v Novoveské ulici v Jablonci n.N.

24-letý muž z Jablonce n.N. jedoucí s vozidlem značky Kia Ceed nezvládl na rozbředlém sněhu na vozovce své vozidlo, vyjel vpravo mimo komunikaci a narazil do žulového sloupku oplocení domu, který vyvrátil.
Jízdu však neukončil, podařilo se mu vrátit se zpět na vozovku a pokračovat po silnici ještě asi 300 metrů. Poté vozidlo zastavil, protože poškození po nehodě mělo vliv na technický stav vozidla.

Při nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění ani řidiče ani jeho dvou spolujezdců.

Policejní hlídka na místě nehody zjistila, že muž má od listopadu loňského roku vysloven zákaz řízení. Navíc se k policistům choval agresivně, proto nezbylo jinak, než ho na místě zadržet a eskortovat na obvodní oddělení k dalšímu opatření. Dechová zkouška, která byla na obvodním oddělení uskutečněna, ukázala důvod jeho chování. Na vině byl bezesporu alkohol, kterého muži v krvi kolovalo 2,63 promile.

Škoda způsobená na vozidle a na žulovém sloupku představuje částku 61 000 Kč.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinů ,,ohrožení pod vlivem návykové látky“ a ,,maření výkonu úředního rozhodnutí“, za což může být potrestán odnětím svobody v trvání až tři roky.

por.Mgr.Ludmila Knopová
9. ledna 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem