Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Opilý řidič havaroval do plotu

Novojičínsko - V dechu měl přes dvě promile alkoholu.  

Čtyřiadvacetiletý muž ve voze značky Škoda Fabia nezvládl ve čtvrtek 17. května krátce před půlnoci v Odrách na ulici Sokolovská v zatáčce řízení, vjel mimo silnici, kde narazil do brány vjezdu k rodinnému domu, který poškodil. Nakonec auto ještě poškodilo plot a vyvrátilo orientační kovový sloupek Severomoravských vodovodů a kanalizací. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Mladý řidič jel od obce Dobešov do centra obce Odry, kde má bydliště. 
Policistům uvedl, že oslavoval vítězství našich hokejistů a poté usedl za volant. Dechovým přístrojem mu oderští policisté, kteří byli na místě první, naměřili 2,05 promile, následná zkouška byla s výsledkem 2,21 promile. K havárii následně vyjeli kolegové ze skupiny dopravních nehod, kteří nehodu zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který zákon ukládá až tříleté vězení. Řidiči na místě ještě odebrali řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
Celková škoda na autě, plotě a sloupku činí kolem 110 tisíc korun.

 

Stalo se ..

Pervitin za volantem
V těchto dnech byly zahájeny úkony trestního řízení k prověření a objasnění skutečností, že byl spáchán přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.
Podezřelým je 46letý muž z Prahy, který v pondělí 14. května dopoledne řídil v Bílovci vozidlo pod vlivem pervitinu. Krátce po deváté hodině řídil v Bílovci na ulicích Dukelská, Nová cesta a Ostravská směr Ostrava osobní motorové vozidlo Chevrolet Aveo po předchozím požití návykové látky. Při dopravní kontrole na místní čerpací stanici byla u řidiče provedena orientační zkouška, a to stěru slin testem Drugwipe 5+, která byla pozitivní na návykovou látku amfetamin. Následným provedeným lékařským a toxikologickým vyšetřením osoby při podezření z ovlivnění návykovou látkou ve Fakultní nemocnici Olomouc, ústav soudního lékařství, bylo orientační imunochemickou metodou FPIA na přístroji AxSYM ve vzorku moči prokázána přítomnost amfetaminů, přičemž šlo o vysoce pozitivní výsledek testu, přesahující horní hranici měřeného koncentračního rozmezí. Muž tedy vykonával ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, zaměstnání nebo jinou činnost, při kterých by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku a nyní mu hrozí až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.


Tisková zpráva ze dne 18.5.2012
nprap. Zbyněk Tomšík

 

vytisknout  e-mailem