Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Opilý řidič havaroval do příkopu

 
V pondělí odpoledne způsobil u Studénky havárii (40) opilý řidič Iveca.
 
V pondělí 9. února po čvrté hodině odpoledne se mezi Studénkou a Bravanticemi stala dopravní nehoda. Řidič nákladní vozidlo Iveco s návěsem jel od Studénky ve směru jízdy na Bravantice. Na přímém a přehledném úseku z mírného klesání, nezvládl řízení vozidla a sjel vpravo mimo vozovku do příkopu. Následně narazil do dvou stromů, které zlomil. Šofér náklaďáku neutrpěl žádná zranění. Také nikdo jiný naštěstí zraněn nebyl a hmotná škoda na vozidle je zhruba milón korun. Policisté při dechové zkoušce zjistili, že řídil pod vlivem alkoholu. Výsledek dechové zkoušky vykázal hodnotu 2,58 promile alkoholu v dechu řidiče z Běloruska. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení směřující k objasnění a prověření skutečností důvodně nasvědčujících spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 

Stalo se...

 

Krádež mikroskopu v novojičínské nemocnici

 V době od 6. do 9. února došlo v novojičínské nemocnici ke krádeži mikroskopu Olympus, typ CX31RBSF. Doposud neznámý pachatel vnikl do prostor operačních sálů břišní chirurgie a z místnosti určené ke zkoumání biologického materiálu odcizil ze stolu mikroskop za téměř 40 tisíc korun. Novojičínští policisté případ šetří pro trestný čin krádeže.
 

Žena na úřadě lhala

Bílovečtí policisté prošetřují případ podvodu, ze kterého je podezřelá (46) žena z Bílovce. Podezřelá měla na konci října minulého roku nahlásit na Městském úřadě, Odbor dopravy v Bílovci ztrátu technického průkazu k vozidlu Fiat Ducato, kterého byla pronajímatelem od společnosti z Uherského Brodu. Žena dále předložila smyšlený doklad o ukončení leasingové smlouvy, kdy na základě tohoto bylo vozidlo převedeno v registru na její osobu. Společnosti tímto vznikla škoda za šedesát tisíc korun.
 
 
Zpracoval:
nprap. Zbyněk Tomšík
vrchní inspektor

vytisknout  e-mailem