Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý řidič kličkoval po silnici

ŽĎÁRSKO: Dechové zkoušky vykázaly vysoké hladiny alkoholu 

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v úterý 22. srpna krátce po devatenácté hodině na linku tísňového volání 158 oznámení od řidiče vozidla zdravotnické záchranné služby, který upozorňoval na jízdu dodávkového vozidla, které nebezpečně kličkuje po silnici.  Toto vozidlo projíždělo po silnici II/ 354 ve směru jízdy od obce Kuklík do obce Rokytno.

Posádka zdravotnické záchranné služby měla ve vozidle pacienta, kterého vezla do zdravotnického zařízení a při jízdě používala výstražné světelné a zvukové zařízení. Řidiči sanitky, který celou událost oznamoval, se podařilo dodávkové vozidlo předjet a řidiči osobního vozidla dát pokyn k zastavení. Řidič dodávkového vozidla skutečně zastavil, z vozidla vystoupil a z místa utekl směrem k nedalekému lesu. Oznamovatel pokračoval s pacientem do nemocnice. Nebezpečnou jízdu dodávkového vozidla značky Ford Tranzit měl navíc zaznamenanou na kameře umístěné uvnitř sanitního vozidla. Operační důstojník okamžitě po přijetí oznámení na místo vyslal nejbližší policejní hlídku z obvodního oddělení Nové Město na Moravě. Po příjezdu policistů na místo, kde zůstalo odstavené dodávkové vozidlo, se rozběhla v nejbližším okolí pátrací akce po řidiči dodávky, který se zhruba po čtvrt hodině ke svému vozidlu sám vrátil.

Policisté muže vyzvali, aby předložil doklady potřebné k řízení vozidla a poté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky, která měla pozitivní výsledek - 2,64 promile alkoholu v dechu. Při opakovaných dechových zkouškách byly u pětatřicetiletého řidiče naměřené hodnoty znovu pozitivní  - 2,68 a 2,67 promile alkoholu v dechu řidiče. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

23. srpen 2017

vytisknout  e-mailem